Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kiremitte kalkan
Kiremitte kalkan
Pratik Kiremitte kalkan Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
Bir buçuk kg kalkan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 diş ince kıyılmış sarımsak
5-6 adet mantar
5-6 adet tane karabiber
1 çorba kaşığı krema
yarım çay bardağı su, tuz
üzerine: 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlanışı: Zeytinyağında sarımsağı 2-3 dakika soteleyin. Mantar ve tane karabiberi ekleyip mantar pembeleşene kadar sotelemeye devam edin. Krema, su ve tuzu ilave edip 1-2 taşım kaynatın. Ayıklanmış ve dilimlenmiş balığı güvercin içine dizin. Üzerine mantarlı harcı boşaltın. Rendelenmiş kaşar peynirini serpin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin.

Kaynak: Sofra


Zeytinyağında sarımsağı 2-3 dakika soteleyin. Mantar ve tane karabiberi ekleyip mantar pembeleşene kadar sotelemeye devam edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

İnce kıyılmış maydanoz sapı ve küp doğranmış havucu su ile birlikte tencereye alıp kaynatın.

Kayısıların alt kısımlarında çarpı biçiminde ince yarıklar açıp kaynar suya atın. Hemen soğuk suya çıkarıp süzün, kabuklarını soyun. Yarıya bölün ve çekirdeklerini çıkarın.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Nil Şahin Gürhan'dan lezzetli, pratik ve kalorisi az bir yemek...

Osman Salkım'dan rakı masalarına özel bir meze tarifi

Çocukların çok seveceği renkli lokumlar...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri