Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Karidesli kalkan
Karidesli kalkan
Pratik Karidesli kalkan Tarifi

Malzemeler: 4-5 kişilik
Bir buçuk kg kalkan
1 çay bardağı un
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı tereyağı
2 diş sarımsak
7-8 adet mantar
250 gram karides
tuz, karabiber
3-4 adet kornişon turşu

Hazırlanışı: Ayıklanmış balığı 1 parmak uzunluğunda şeritler halinde doğrayın. Una bulayıp zeytinyağında 2-3 dakika çevirin. Diğer tarafta erittiğiniz tereyağında sarımsağı kavurun. Mantarı ilave edip harlı ateşte rengi dönene kadar kavurmaya devam edin. Karidesi ekleyip 2-3 dakika daha kavurduktan sonra tuz ve karabiberi katıp tavayı ocaktan alın. Balığın içine mantarlı harcı katıp karıştırdıktan sonra servis tabağına alın. Dörde bölünmüş kornişon turşuyu ilave edin ve servis yapın.

Kaynak: Sofra


Ayıklanmış balığı 1 parmak uzunluğunda şeritler halinde doğrayın. Una bulayıp zeytinyağında 2-3 dakika çevirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Usta aşçı Elmas Yetgin, pratikyemektarifleri.gen.tr'nin Anneler Günü konuğu oldu. Pratik ve lezzetli yemek tarifleri ve mutfak sırlarını pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları ile paylaştı.

Ekmek haznesinin kuru olduğunu kontrol ettikten sonra pervaneyi yerleştirin.

Tavuğu iyice temizledikten ve yıkadıktan sonra kenara alın. Soğanı ince ince doğrayın.

Frambuazları çözülmesi için bekletin. Çözülen frambuazları bir kapta portakal suyu veya portakal likörü ile ezerek karıştırın ve püre haline getirin.

Krema için, süt, un, şeker, vanilya ve yumurtayı bir kasede mikserle çırpın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri