Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kalkan müniyer
Kalkan müniyer
Pratik Kalkan müniyer Tarifi

Malzemeler: 5 kişilik
Bir buçuk kg kalkan
1 çay bardağı un
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet ince kıyılmış soğan
2 diş sarımsak
1 adet domates
1 çorba kaşığı kapari
tuz, karabiber
10 adet mantar
3-4 adet kornişon turşu

Hazırlanışı: Ayıklanmış, derisi alınmış ve 1 parmak uzunluğunda doğranmış balığı una bulayıp zeytinyağında 2-3 dakika çevirin. İçine soğan ve ince kıyılmış sarımsağı ekleyip kavurun. Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domates, kapari, tuz ve karabiberi ilave edip kavurmaya devam edin. En son mantarı ekleyip 2-3 dakika daha kavurduktan sonra servis tabağına alın. Dörde bölünmüş turşuyu katın ve sıcak olarak servis yapın.

Kaynak: Sofra


Ayıklanmış, derisi alınmış ve 1 parmak uzunluğunda doğranmış balığı una bulayıp zeytinyağında 2-3 dakika çevirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sütü bir tencereye alın. Peyniri rendeleyin. Yumurtaları bir kapta çırpın. Yufkaları gelişi güzel parçalara ayırın. Margarini eritin.

Çocukların keyifle yiyeceği, besin değeri çok yüksek bir çorba tarifi..

Bir kapta un, tuz ve suyda hamuru yoğurun. Üzerine temiz bir bez örterek 15-20 dakika kadar dinlendirin.

Makarnayı tuzlu suda haşlayın. Süzgeçten geçirin. Mantarları dilimleyip, zeytinyağında soteleyin.

Soğan ve sarımsakları soyun. Sarımsak, soğan, kişniş, defne yaprağı, kuşüzümü, şeker ve sirkeyi derin bir kasede karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri