Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kalamarlı ev makarnası
Kalamarlı ev makarnası
Pratik Kalamarlı ev makarnası Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
Hamuru için: 1 su bardağı un
4 adet yumurta, tuz
içi için: 1 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
2 diş sarımsak
10-12 adet kiraz domates
200 gram halka doğranmış kalamar
1 çay kaşığı karabiber, taze kekik, tuz

Hazırlanışı: Derin bir kabın içine un, yumurta ve tuzu alarak iyice yoğurun. 1 cm kalınlığında açın. Bu şekilde 30 dakika dinlendirin. Soğanı piyazlık doğrayın. Zeytinyağında soteleyin sarımsağı kıyarak soğana ekleyin. Sotelemeye devam edin. Bütün şekildeki kiraz domates ve kalamarı ilave edip soteleyin. Karabiber, kekik ve tuzu ekleyip karıştırın. Dinlendirdiğiniz hamuru açıp, kare keserek tuzlu suda haşlayın. Servis tabağına alarak üzerine hazırladığınız soğanlı karışımı gezdirin ve karıştırın. Sıcak olarak servis yapın.


Derin bir kabın içine un, yumurta ve tuzu alarak iyice yoğurun. 1 cm kalınlığında açın

Son Aranan Yemek Tarifleri

Taze fasulyeleri temizleyip ortadan ikiye kesin. Kaynar tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzgece alın.

Kıymayı, zeytinyağında sarımsaklarla beraber kavurun. Salça ve naneyi ekleyip birkaç kere karıştırın.

Tencereye kıymayı koyun. Bir miktar su ilave edin. Kıyma suyunu çekinceye kadar pişirin. Yemeklik doğradığınız 3 adet soğanı ve 1 çorba kaşığı ayçiçek yağını ekleyin.

Kırmızı lahanayı ince kıyıp tuzla ovun. Suyunu sıkın ve blenderden geçirin.

Önce tavuk etlerini kuşbaşı et formunda doğrayın. Sıvıyağı orta boy bir tencerede kızdırıp tavukları aktarın

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri