Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kalamar tava
Kalamar tava
Pratik Kalamar tava Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
1 adet temizlenmiş bütün kalamar
2 çorba kaşığı tuz
1 şişe soda
1 çorba kaşığı karbonat
yarım su bardağı un
kızartmak için: sıvıyağ

Hazırlanışı: Kalamarı bir parmak kalınlığında halkalar şeklinde kesin. Derin bir kaba alıp üzerine tuz, soda ve karbonatı ekleyip, yumuşamazı için elinizle 15 dakika iyice ovalayın. Daha sonra yıkayıp süzün ve bir bezle suyunu alın. Una bulayıp bol yağda kızartın. Arzunuza göre sade ya da tarator sos eşliğinde servis yapın.


Kalamarı bir parmak kalınlığında halkalar şeklinde kesin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ayıklanmış, derisi alınmış ve 1 parmak uzunluğunda doğranmış balığı una bulayıp zeytinyağında 2-3 dakika çevirin.

Un, bir tatlı kaşığı tuz, yumurta ve sütü iyice karıştırarak pürüzsüz bir krep hamuru hazırlayın.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Nil Şahin Gürhan'dan lezzetli, pratik ve kalorisi az bir yemek...

Margarin, pudraşekeri, yumurta, rendelenmiş limon kabuğu, toz zencefil, toz karanfil ve tarçını derin bir kaba alıp, karıştırın.

Yumurta, un, süt, sıvıyağ ve tuzu iyice çırpın. Karışımdan bir kepçe alarak yapışmaz yüzeyli bir tavada arkalı önlü pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri