Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kalamar tava
Kalamar tava
Pratik Kalamar tava Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
1 adet temizlenmiş bütün kalamar
2 çorba kaşığı tuz
1 şişe soda
1 çorba kaşığı karbonat
yarım su bardağı un
kızartmak için: sıvıyağ

Hazırlanışı: Kalamarı bir parmak kalınlığında halkalar şeklinde kesin. Derin bir kaba alıp üzerine tuz, soda ve karbonatı ekleyip, yumuşamazı için elinizle 15 dakika iyice ovalayın. Daha sonra yıkayıp süzün ve bir bezle suyunu alın. Una bulayıp bol yağda kızartın. Arzunuza göre sade ya da tarator sos eşliğinde servis yapın.


Kalamarı bir parmak kalınlığında halkalar şeklinde kesin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kuzu incikleri temizlendikten sonra tencereye aktarın. Biberlerin çekirdek yataklarını çıkardıktan sonra iri parçalar halinde doğrayın ve etin üzerine ekleyin.

Kaynar tuzlu suda makarnayı 10 dakika haşlayıp süzün. Sıvı yağı tencerede kızdırın. Makarnayı soteleyin. Sütü kaynatın. Ekmek içini sütle ıslatın.

Zeytindalı restoranın sahibi Ali Kemal Özüm'den enfes bir tarif. Patlıcan tutkunları bu yemeği severek yapacak.

Haydi çocuklar mutfağa. Anneniz evde yokken siz de yemek yapabilirsiniz. 14 yaşındaki İrem, sizler için çılbırın nasıl yapılacağını anlattı...

Pirinci yıkayıp süzün. Soğanları soyup kıyın. Mısır yağını tercerede ısıtıp soğanı kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri