Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kalamar tava
Kalamar tava
Pratik Kalamar tava Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
1 adet temizlenmiş bütün kalamar
2 çorba kaşığı tuz
1 şişe soda
1 çorba kaşığı karbonat
yarım su bardağı un
kızartmak için: sıvıyağ

Hazırlanışı: Kalamarı bir parmak kalınlığında halkalar şeklinde kesin. Derin bir kaba alıp üzerine tuz, soda ve karbonatı ekleyip, yumuşamazı için elinizle 15 dakika iyice ovalayın. Daha sonra yıkayıp süzün ve bir bezle suyunu alın. Una bulayıp bol yağda kızartın. Arzunuza göre sade ya da tarator sos eşliğinde servis yapın.


Kalamarı bir parmak kalınlığında halkalar şeklinde kesin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kabartma tozunun üzerine limon suyu dökün.

Yemekevi.tv okuyucularınden Naci Gümüşdere'den Rumeli mutfağına ait bir yemek. Pratik, lezzetli ve çok sağlıklı bir sebze yemeği. Mutlaka deneyin...

Bezelyeleri bir tepsiye yayıp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika kuru olarak pişirin.

Ayıklanmış ve yıkanmış karalahana, pazı ve pırasayı bir parmak kalınlığında doğrayın. Taze soğan, maydanoz ve taze naneyi incecik kıyın.

Yıkanmış karalahanayı saplarıyla birlikte kıyın. Acısının çıkması için üzerine kaynar su döküp, 10 dakika kaynatın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri