Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kağıtta kalkan
Kağıtta kalkan
Pratik Kağıtta kalkan Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
2 kg kalkan
2 çorba kaşığı krema
3 diş ince kıyılmış sarımsak
6-7 adet tane karabiber, tuz
10 adet mantar
5-6 dal maydanoz
2-3 adet defne yaprağı
3 dilim limon

Hazırlanışı: Güvece yerleştirdiğiniz yağlı kağıdın içine ayıklanmış ve dilimlenmiş balığı yerleştirin. Diğer tarafta bir kasenin içinde krema, sarımsak, tane karabiber ve tuzu karıştırıp balığın üzerine boşaltın. Mantar, maydanoz, defne yaprağı, limon dilimlerini gelişigüzel yerleştirin. Kağıdın ağzını kapatıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Kaynak: Sofra


Güvece yerleştirdiğiniz yağlı kağıdın içine ayıklanmış ve dilimlenmiş balığı yerleştirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kış aylarının vazgeçilmez içeceği olan salep'i hazırlamak çok basit.

Unu derin bir kaseye boşaltın, yumurtaları tek tek karıştırın. Yağı tuzu ekleyin, sütle yavaş yavaş sulandırın.Krep hamurunun pütürsüz olması gerekir.

Öncelikle misket köfte için gendime, kıyma, rendelenmiş soğan, su ve tuzu bir kasede yoğurun.

Tereyağını ocağa koyup, eriyince şehriyeyi kavurun. Üzerine yıkanıp suyu süzülmüş pirinci ekleyip, bir-iki çevirin.

Ön hazırlık olarak 1 çorba kaşığı margarini tavaya alıp, eritin. 3 dal soğanı ince ince doğrayın. Doğradığınız soğanı 1 tatlı kaşığı kekikle birlikte tavaya ilave edip, karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri