Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kağıtta kalkan
Kağıtta kalkan
Pratik Kağıtta kalkan Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
2 kg kalkan
2 çorba kaşığı krema
3 diş ince kıyılmış sarımsak
6-7 adet tane karabiber, tuz
10 adet mantar
5-6 dal maydanoz
2-3 adet defne yaprağı
3 dilim limon

Hazırlanışı: Güvece yerleştirdiğiniz yağlı kağıdın içine ayıklanmış ve dilimlenmiş balığı yerleştirin. Diğer tarafta bir kasenin içinde krema, sarımsak, tane karabiber ve tuzu karıştırıp balığın üzerine boşaltın. Mantar, maydanoz, defne yaprağı, limon dilimlerini gelişigüzel yerleştirin. Kağıdın ağzını kapatıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Kaynak: Sofra


Güvece yerleştirdiğiniz yağlı kağıdın içine ayıklanmış ve dilimlenmiş balığı yerleştirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Zeytinyağını küçük boy bir tencereye alın. Kıyılmış soğanı ilave edip, kavurun. Üzerine ince doğranmış domatesleri ekleyin.

Bisküvileri ufalayıp kaselere paylaştırın. Süt, pirinç unu, şeker, limon kabuğu rendesi ve vanilyayı bir tencerede karıştırıp ocağa koyun.

Çekinti mısırın üzerine çıkacak kadar su ve tuz ekleyip koyulaşıncaya kadar pişirin.

Fulden Ekinci'den kolayca yapılabilecek nefis sütlü bir tatlı tarifi

Un, tuz ve kabartma tozunu eleyin. Tereyağı, 1 kahve fincanı soğuk su ve çırpılmış yumurta sarısını ekleyip yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri