Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kağıtta Sakızlı Levrek Buğulama
Kağıtta Sakızlı Levrek Buğulama
Pratik Kağıtta Sakızlı Levrek Buğulama Tarifi

Türk mutfağını en iyi temsil eden Feriye Lokantası'nın aşçılarından Birkan Erköylü'den çok pratik ve lezzetli bir tarif. Mutlaka deneyin...

Malzemeler: 
1 adet derisi alınmış levrek fileto
2 adet ince doğranmış domates
yarım limon (soyulup slays kesilmiş)
2 adet ince doğranmış biber
1 adet defne yaprağı
6 adet mantar(ikiye veya dörde kesilmiş)
2 diş sarımsak
1damla  çam sakızı
krema
maydanoz
tereyağ
tuz ve karabiber

Hazırlanışı: Tereyağında sarımsak, mantar, biber sote edilir. Domatesle birlikte defne yaprağı, çam sakızı, tuz karabiber katılıp, biraz su veya domates suyu ilave edilerek beş dakika daha pişirilir son olarak krema katılır.

40*40 olarak kesip ıslattığımız yağlı kağıda çukur bir tabak üzerine alarak tuzlayıp biberlediğimiz levrek filetolarını ortaya koyup üzerine hazırladığımız sosu ve dilimlenmiş domates, limon, maydanoz dallarını koyup kağıdı mutfak ipiyle bohça şeklinde bağlıyoruz.

170 derece’de 20 dakika fırında pişirip servise sunuyoruz.


Türk mutfağını en iyi temsil eden Feriye Lokantası'nın aşçılarından Birkan Erköylü'den çok pratik ve lezzetli bir tarif. Mutlaka deneyin...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Geniş bir kaba ceviz, incir ve ezilmiş keçi peynirini koyup karıştırın. Lavaş ekmeklerinin bir yüzüne tereyağı sürün.

Soğanların alt kısımlarını biraz kesip kabuklarını soyun. Bütün olarak sıcak suda haşlayıp süzgece alın.

Öncelikle mantının iç malzemesini hazırlayın. Bunun için kıymaya tuz, karabiber, rendelenmiş soğanı ekleyip, karıştırın.

Azize Hanım'dan çok pratik ve lezzetli bir ezme tarifi...

Hindi etini iyice haşlayın. Fırın kabını yağlayın. Eti ince ince didin. Kaba alın. Ispanakların yapraklarını ayıklayıp, temizleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri