Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kağıtta Sakızlı Levrek Buğulama
Kağıtta Sakızlı Levrek Buğulama
Pratik Kağıtta Sakızlı Levrek Buğulama Tarifi

Türk mutfağını en iyi temsil eden Feriye Lokantası'nın aşçılarından Birkan Erköylü'den çok pratik ve lezzetli bir tarif. Mutlaka deneyin...

Malzemeler: 
1 adet derisi alınmış levrek fileto
2 adet ince doğranmış domates
yarım limon (soyulup slays kesilmiş)
2 adet ince doğranmış biber
1 adet defne yaprağı
6 adet mantar(ikiye veya dörde kesilmiş)
2 diş sarımsak
1damla  çam sakızı
krema
maydanoz
tereyağ
tuz ve karabiber

Hazırlanışı: Tereyağında sarımsak, mantar, biber sote edilir. Domatesle birlikte defne yaprağı, çam sakızı, tuz karabiber katılıp, biraz su veya domates suyu ilave edilerek beş dakika daha pişirilir son olarak krema katılır.

40*40 olarak kesip ıslattığımız yağlı kağıda çukur bir tabak üzerine alarak tuzlayıp biberlediğimiz levrek filetolarını ortaya koyup üzerine hazırladığımız sosu ve dilimlenmiş domates, limon, maydanoz dallarını koyup kağıdı mutfak ipiyle bohça şeklinde bağlıyoruz.

170 derece’de 20 dakika fırında pişirip servise sunuyoruz.


Türk mutfağını en iyi temsil eden Feriye Lokantası'nın aşçılarından Birkan Erköylü'den çok pratik ve lezzetli bir tarif. Mutlaka deneyin...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hamuru hazırlamak için, un, yumurta, su ve tuzu yoğurun. 10 dakika dinlendirin. Haşlanmış kurufasuyle ve karabiberi birlikte robottan geçirin.

Derin bir kaseye unu alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Ilık su veya sütün içinde toz maya ve tozşekeri eritin.

Yaş maya, ılık su, zeytinyağı ve tuzu karıştırın. 2 adet yumurtayı daha sonra da unu ilave edin. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Öncelikle yumurtayı iyice çırpın. İçine süt, zeytinyağı ve incecik doğranmış kuru meyveleri ekleyin. Eğer pestil yapımını denediyseniz pestilde rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Pırasaları iyice yıkayalım, dış kabuklarını soyalım. Baş kısımlarını keselim. 5-6 cm uzunluğunda parçalar halinde doğrayalım.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri