Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Hamsili pizza
Hamsili pizza
Pratik Hamsili pizza Tarifi

Malzemeler: 6-8 kişilik
Hamuru için: 3 su bardağı un
100 gram oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
yeteri kadar ılık su, tuz
üzeri için: yarım kg hamsi
1 çay bardağı çekilmiş ceviz
1 demet kıyılmış maydanoz
yarım demet kıyılmış dereotu
yarım çay bardağı süt
1 çorba kaşığı biber salçası
1 su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
tuz, karabiber

Hazırlanışı: Un, tereyağı, zeytinyağı, kabartma tozu ve tuzu bir kaba alın. Azar azar su ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Üzerine nemli bir bez örterek dinlenmeye bırakın. İçi için, hamsilerin kılçıklarını çıkarıp yapışmaz yüzeyli bir tavaya alın. Kendi suyunda 5 dakika pişirin. Üzerine ceviz, tuz ve karabiber ekleyin. Ocaktan alıp maydanoz ve dereotu ilave edin. Diğer taraftan süt ve salçayı karıştırıp kenara alın. Dinlenen hamuru un serpilmiş düz bir zemine koyun. Elinizle 30-35 cm çapında açın. Kenarlarını hafifçe yükseltip yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine salçalı karışımı sürün. Balıklı harcı hamurun üzerine yayın. En üste rendelenmiş kaşarpeyniri serpin. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın

Kaynak: Sofra Dergisi - Pakize Hakan'ın tarifleri


Un, tereyağı, zeytinyağı, kabartma tozu ve tuzu bir kaba alın. Azar azar su ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Süt ve unları iyice karıştırıp, ezin. En az 5 dakika bekletin. Daha sonra içerisine çırpılmış yumurtaları ve yağı ilave edip, karıştırın.

Kırım, Kafkas ve Balkan etkilerinin görüldüğü Eskişehir mutfağında hamurişleri ağırlıkta. Kapama da bunlardan biri...

Çotanak fındık yağı ile unu 5 dakika kavurun. Naneyi ve salçayı ekleyin. Fındık ununu ilave edip, 2 dakika daha kavurun.

Sofra dergisinin yemek danışmanı Elmas Yetgin hem lezzetli hem de çok pratik bir salata tarifi verdi. Sevgiyle yapılmış bu salatayı siz de anneleriniz için yapın...

Közlenmiş biberle yapılabilecek güzel ve lezzetli bir dolma. Ustasının al biber rulosu dediği bu yemeği Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un aşçısı Alaaddin Kızılca anlattı.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri