Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Hamsili pizza
Hamsili pizza
Pratik Hamsili pizza Tarifi

Malzemeler: 6-8 kişilik
Hamuru için: 3 su bardağı un
100 gram oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
yeteri kadar ılık su, tuz
üzeri için: yarım kg hamsi
1 çay bardağı çekilmiş ceviz
1 demet kıyılmış maydanoz
yarım demet kıyılmış dereotu
yarım çay bardağı süt
1 çorba kaşığı biber salçası
1 su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
tuz, karabiber

Hazırlanışı: Un, tereyağı, zeytinyağı, kabartma tozu ve tuzu bir kaba alın. Azar azar su ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Üzerine nemli bir bez örterek dinlenmeye bırakın. İçi için, hamsilerin kılçıklarını çıkarıp yapışmaz yüzeyli bir tavaya alın. Kendi suyunda 5 dakika pişirin. Üzerine ceviz, tuz ve karabiber ekleyin. Ocaktan alıp maydanoz ve dereotu ilave edin. Diğer taraftan süt ve salçayı karıştırıp kenara alın. Dinlenen hamuru un serpilmiş düz bir zemine koyun. Elinizle 30-35 cm çapında açın. Kenarlarını hafifçe yükseltip yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine salçalı karışımı sürün. Balıklı harcı hamurun üzerine yayın. En üste rendelenmiş kaşarpeyniri serpin. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın

Kaynak: Sofra Dergisi - Pakize Hakan'ın tarifleri


Un, tereyağı, zeytinyağı, kabartma tozu ve tuzu bir kaba alın. Azar azar su ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Muzları soyup 2 tanesini püre haline getirin. Oda ısısında yumuşatılmış margarini bir kaba alıp şeker, 3 yumurta ve un ekleyerek mikserle çırpın.

Tereyağını eritip ılıtın. Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz şeklinde açın.

Pırasa ve soğanları ince kıyın. Bir tencerede margarini eritip soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.

Bisküvileri üzerine merdane ile bastırarak ufalayın. Krem şantiyi sütle birlikte katılaşana kadar çırpın.

Unun ortasını açın.İçine yumrta,yoğurt ve ayçiçek yağını koyun.Kabartma tozunu ve suyu ekleyip karışımı hamur haline getirin.Üzerine bir bez örterek 15 dk dinlendirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri