Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Hamsili pilav
Hamsili pilav
Pratik Hamsili pilav Tarifi

Malzemeler: 5-6 kişilik
1 kg hamsi (kılçığı ayıklanmış)
1 adet orta boy soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
bir çorba kaşığı dolmalık fıstık
bir buçuk su bardağı pirinç
3 su bardağı sıcak su
2 çorba kaşığı kuşüzümü
2 çorba kaşığı kuru üzüm
1 tatlı kaşığı karabiber
2 çorba kaşığı tereyağı, tuz

Hazırlanışı: Yemeklik doğranmış soğanı sıvıyağda kavurun. Dolmalık fıstığı ekleyip, pembeleşene kadar kavurmaya devam edin. Yıkanmış pirinci tencereye katın ve rengi beyazlaşana kadar soteleyin. Üzerine sıcak suyu ekleyin. Kuşüzümü, kuru üzüm ve tuz ekledikten sonra, suyunu çekene kadar pişirin. Pilav pişince karabiberi ilave edin. Ayıklanmış hamsiyi yıkayın ve süzgece alın. Diğer yanda 30 cm çapında cam bir kabın içini tereyağı ile yağlayın. Suyu süzülen balığı cam kabın içine yarısı dışarı taşacak şekilde yerleştirin. Pişen pilavı tepsiye döküp, yayın. Kenardan taşan hamsilerle pilavın üzerini kapatın. En üste artan hamsileri dizin. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Dilimleyin ve sıcak olarak servis yapın.


Yemeklik doğranmış soğanı sıvıyağda kavurun. Dolmalık fıstığı ekleyip, pembeleşene kadar kavurmaya devam edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kabukları soyulmuş bütün patlıcanları tuzlu suda dinlendirip, suyunu süzün. Küp doğrayın. 1 çorba kaşığı kızgın sıvıyağda kızartın.

Domates ve salatalıkları soyup küp şeklinde kesin. Taze soğan, maydanoz ve sivribiberi temizleyip kıyın.

Patatesleri haşlayıp soyun. İri küpler halinde doğrayın. Havuçları küp şeklinde doğrayın.

Tahinli Köfte, Adana mutfağına ait bir yemek. Bu yemeğe özellikle tahin çok farklı bir tat katıyor. Yöresel yemek denemek isteyenler için pratik bir tarif...

Süt ve tozşeker orta boy bir tencerede karıştırılarak orta ısılı ateşin üzerine koyulur. Sürekli karıştırılarak şeker eriyip süt ılınıncaya kadar ısıtılır.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri