Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Hamsili muska börek
Hamsili muska börek
Pratik Hamsili muska börek Tarifi

Malzemeler: 12 adet için
300 gram hamsi
2 adet yufka
1 adet soğan
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı sıvıyağ
10 dal maydanoz
tuz, kimyon, karabiber
bulamak için: 2 adet yumurta (1 adet yumurtanın akını ayırın)
1 çay bardağı susam

Hazırlanışı: Hamsiyi ayıklayıp kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp suyunu süzdükten sonra incecik kıyın. Yarım ay şeklinde doğranmış soğan ve dolmalık fıstığı sıvıyağda kavurun. Hamsi, ince kıyılmış maydanoz, tuz, kimyon ve karabiberi ilave edip, 2-3 dakika daha kavurduktan sonra ılınması için bir kenara alın. Yufkaları uzun şeritler halinde kesin. Bir ucuna 1 çorba kaşığı hamsi ile iç harçtan koyun ve muska şeklinde sarın. Yufkanın uç kısımlarını yumurta akına bulayıp yapıştırın. Diğer tarafta parçalarını da aynı şekilde hazırlayın. Derin bir kasede 1 adet yumurta sarısını iyice çırpın. Hazırladığınız muskaları önce yumurtaya, daha sonra susama bulayın ve kızgın sıvıyağda kızartın.

Kaynak: Sofra


Hamsiyi ayıklayıp kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp suyunu süzdükten sonra incecik kıyın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

+ Limonun ve bir portakalın kabuğunu şerit soyun. Sularını sıkın. Üzüm suyunu, şarabı, 30 ml. portakal suyunu, limon ve portakalın kabuğunu kaynatıp 30 dakika demlendirin.

Krep için yumurtaları çırpın. Un, tuz ve sütü ilave ederek çırpma teli ile çırpmaya devam edin.

13 yaşındaki küçük aşçı Merve Gül Başaran'dan süper bir tarif. Büyükler ve küçükler bu tatlıya bayılacak.

Pırasaları temizleyip kalın beyaz kısımlarını 3 parmak boyunda kesin. Bir tencereye alıp az suda 5 dakika haşlayın.

Tavaya 1 çorba kaşığı margarini aktarın. Küçük küçük kestiğiniz soğanı yağda pembeleştirin. Sonra kıymayı ilave edin. Rengi değişene dek kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri