Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Hamsili muska börek
Hamsili muska börek
Pratik Hamsili muska börek Tarifi

Malzemeler: 12 adet için
300 gram hamsi
2 adet yufka
1 adet soğan
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı sıvıyağ
10 dal maydanoz
tuz, kimyon, karabiber
bulamak için: 2 adet yumurta (1 adet yumurtanın akını ayırın)
1 çay bardağı susam

Hazırlanışı: Hamsiyi ayıklayıp kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp suyunu süzdükten sonra incecik kıyın. Yarım ay şeklinde doğranmış soğan ve dolmalık fıstığı sıvıyağda kavurun. Hamsi, ince kıyılmış maydanoz, tuz, kimyon ve karabiberi ilave edip, 2-3 dakika daha kavurduktan sonra ılınması için bir kenara alın. Yufkaları uzun şeritler halinde kesin. Bir ucuna 1 çorba kaşığı hamsi ile iç harçtan koyun ve muska şeklinde sarın. Yufkanın uç kısımlarını yumurta akına bulayıp yapıştırın. Diğer tarafta parçalarını da aynı şekilde hazırlayın. Derin bir kasede 1 adet yumurta sarısını iyice çırpın. Hazırladığınız muskaları önce yumurtaya, daha sonra susama bulayın ve kızgın sıvıyağda kızartın.

Kaynak: Sofra


Hamsiyi ayıklayıp kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp suyunu süzdükten sonra incecik kıyın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ön hazırlık olarak fırını 180 derecede ısıtın. Dikdörtgen şeklinde bir fırın tepsisini yağlayın. Margarin ve kakaoyu büyük bir tencereye koyun.

Derin bir tencerede süt ve süt kremasını karıştırıp kaynatın. İki paket vanilyayı ekleyip karıştırın. Tekrar 10 dakika kadar pişirin. Karışımı ateşten alıp dinlendirin.

Mersin ve Antakya yöresinin vazgeçilmez bir tatlısı. İçi ceviz dolu olan Kerebiç, bu bölgelerde akla gelen ilk tatlıdır...

Beğendiyi hazırlamak için patlıcanları közleyln. Elinizle ince ince didin, 1 çorba kaşığı tereyağını eritin, 1 çorba kaşığı unu, yağda kavurun, 1 su bardağı sütü ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri