Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Hamsiburger
Hamsiburger
Pratik Hamsiburger Tarifi


Malzemeler: 4 adet için
500 gram hamsi
4 su bardağı su
1 adet kuru ekmek içi
1 adet yumurtanın sarısı
yarımşar demet maydanoz ve dereotu
tuz, kimyon, karabiber
2’şer adet domates ve soğan
4 adet hamburger ekmeği

Hazırlanışı: Hamsiyi ayıklayıp kılçıklarını çıkarın. Haşlayıp suyunu süzdükten sonra çatalla ezin. İçine kuru ekmek içini elinizle ufalayın. Yumurta sarısı, ince kıyılmış maydanoz ve dereotu, tuz, kimyon, karabiber ekleyip yoğurun. Mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp iri yuvarlak köfteler hazırlayın. Hazırladığınız köfteleri ızgara yapın. Domates ve soğanı halka şeklinde doğrayın. Hamburger ekmeğini ortadan kesin ve içine 1 adet köfte, 1 dilim domates, 1 dilim soğan, tekrar bir kat daha aynı şekilde malzemeleri yerleştirin. Diğer hamburger ekmeklerini de aynı şekilde hazırlayın.

Kaynak: Sofra


Hamsiyi ayıklayıp kılçıklarını çıkarın. Haşlayıp suyunu süzdükten sonra çatalla ezin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Gaziantep yöresine ait mezelerimizden babaganuşun yapılışı da çok kolay Sürmeli İstanbul Otel'in usta aşçısı Bayram Dönmez'in tafirini mutlaka deneyin...

Minik pizzalar için evde pizzanıza koyabileceğiniz ne varsa karıştırıyorsunuz; dilimlenmiş zeytin, doğranmış domates, sivri biber, kaşar peyniri rendesi ve baharatlar.

Semizotunu ayıklayın ve yıkayın. Soğanı ince ince doğrayın, domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde kesin. Soğanı 5-6 kaşık zeytinyağında pembeleştirin.

Süt ılındıktan sonra biraz daha sıcak hale getirin. Derin bir kasenin içine 1 çorba kaşığı maya, 1 tatlı kaşığı tozşeker ve sıcak sütü koyup, tahta kaşıkla iyice karıştırın.

Antep yöresine özgü tennuri çorbası hem çok lezzetli hem de çok vitaminli. Sürmeli İstanbul Otel'in aşçıbaşı Bayram Dönmez'in tarifini mutlaka deneyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri