Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Hamsi sarma
Hamsi sarma
Pratik Hamsi sarma Tarifi

malzemeler: 6 kişilik
400 gram hamsi
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet orta boy soğan
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çay bardağı pirinç
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 adet domates
1 adet kesmeşeker
tuz, kimyon, karabiber
yarım çay bardağı sıcak su
yarım demet maydanoz
yarım demet dereotu
300 gram asma yaprağı

Hazırlanışı: Öncelikle hamsiyi ayıklayıp kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp süzdükten sonra ince kıyın ve bir kenara alın. Sıvıyağda yemeklik doğranmış soğanı kavurun. Dolmalık fıstığı ekleyip kavurmaya devam edin. Pirinci de ilave edip 1-2 dakika kadar daha kavurduktan sonra hamsi, kuş üzümü, rendelenmiş domates, kesmeşeker, tuz, kimyon, karabiber ve sıcak su ilave edin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. İnce kıyılmış maydanoz ve dereotunu ekledikten sonra karıştırıp tencereyi ocaktan alarak ılınmaya bırakın. Yaprağın içine 1 çorba kaşığı hamsili iç harçtan koyup incecik sarın. Yaprak ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Hazırladığınız hamsi sarmaları ızgara yapın.


Öncelikle hamsiyi ayıklayıp kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp süzdükten sonra ince kıyın ve bir kenara alın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ekmekleri kızartın. Ispanakları ince ince kıyın ve 1 çorba kaşığı labne peyniriyle birlikte karıştırın.

Barbunyayı bir taşım haşlayarak süzün. Zeytinyağını tencereye alarak ay şeklinde doğradığınız soğanı ve dilimlediğiniz havucu ilave edin.

Yumurta, un, süt, sıvıyağ ve tuzu iyice çırpın. Karışımdan bir kepçe alarak yapışmaz yüzeyli bir tavada arkalı önlü pişirin.

Kalıbı yağlayıp üzerine toz şekeri serpin. Hamur malzemelerini koyun. Hamur yapın. (ince olsun) Kalıbın kenarlarına yüksek şekilde yerleştirin.

Tombul sandviç ekmeğini enlemesine ortadan ikiye kesin. Ekmeklerin iç yüzüne beyaz peynir sürün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri