Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Hamsi mantısı
Hamsi mantısı
Pratik Hamsi mantısı Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
1 kg hamsi
2 çorba kaşığı mısır unu
2 çorba kaşığı un, 3 adet yumurta
1 adet taze soğan
1 demet maydanoz
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 çay bardağı sıvıyağ
tuz, karabiber, kimyon, pulbiber
1 su bardağı su

Hazırlanışı: Hamsileri temizleyip, kılçıklarını çıkarın. Mısır unu, un, 1 adet yumurta, ince kıyılmış taze soğan yaprakları ve maydanozu karışıma ekleyin. Ceviz, kalan 2 adet yumurta, sıvıyağ, tuz, karabiber, kimyon ve pulbiberi ekleyip, karıştırın. Hamsilerin ortasına bir parça bu karışımdan koyup hamsinin diğer parçasını üstüne kapatın. Tepsiye dizip, suyu ilave edin. 180 derece fırında 30 dakika pişirip, sıcak olarak servis yapın.


Hamsileri temizleyip, kılçıklarını çıkarın. Mısır unu, un, 1 adet yumurta, ince kıyılmış taze soğan yaprakları ve maydanozu karışıma ekleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Makarnayı damak zevkinize göre haşlayın. Bu arada havucu soyup, ince uzun şekilde doğrayın.

Fasulyeyi akşamdan (yani en az 12 saat öncesinden) yıkadıktan sonra, üzerini 2 parmak aşacak kadar su ile ıslatın.

Fulden Ekinci'den pratik ve lezzetli tarif

Frambuazları çözülmesi için bekletin. Çözülen frambuazları bir kapta portakal suyu veya portakal likörü ile ezerek karıştırın ve püre haline getirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri