Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Hamsi mantısı
Hamsi mantısı
Pratik Hamsi mantısı Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
1 kg hamsi
2 çorba kaşığı mısır unu
2 çorba kaşığı un, 3 adet yumurta
1 adet taze soğan
1 demet maydanoz
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 çay bardağı sıvıyağ
tuz, karabiber, kimyon, pulbiber
1 su bardağı su

Hazırlanışı: Hamsileri temizleyip, kılçıklarını çıkarın. Mısır unu, un, 1 adet yumurta, ince kıyılmış taze soğan yaprakları ve maydanozu karışıma ekleyin. Ceviz, kalan 2 adet yumurta, sıvıyağ, tuz, karabiber, kimyon ve pulbiberi ekleyip, karıştırın. Hamsilerin ortasına bir parça bu karışımdan koyup hamsinin diğer parçasını üstüne kapatın. Tepsiye dizip, suyu ilave edin. 180 derece fırında 30 dakika pişirip, sıcak olarak servis yapın.


Hamsileri temizleyip, kılçıklarını çıkarın. Mısır unu, un, 1 adet yumurta, ince kıyılmış taze soğan yaprakları ve maydanozu karışıma ekleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bisküvileri ufalayıp tereyağında kavurun. Bir fırın tepsisine yayın. Soğanı yemeklik, patlıcanı küp doğrayıp sıvıyağda kavurun.

Sıvıyağ haricindeki tüm krep malzemesini geniş bir kaba alıp, iyice çırpın. Oda sıcaklığında 30 dakika dinlendirin.

Biberleri közleyip kabuklarını soyun. Rokayı temizleyip kıyın. Sarımsağı temizleyip ezin.

Ramazan bayramı için çok lezzetli bir çorba tarifi. Türk mutfağının önemli çorbalarından biri olan düğün çorbasını mutlaka deneyin.

Altınoluk'tan tarif gönderen Betül Semerci'nin yemek yarışmasında birincilik ödülü aldığı tarif...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri