Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Hamsi krep
Hamsi krep
Pratik Hamsi krep Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
Yarım kg Karadeniz hamsisi
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan, 2 diş sarımsak
1 adet domates
10 adet mantar, tuz
Krep için: 5 adet yumurta
8 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt, tuz
üzerine: 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
kızartmak için: sıvıyağ

Hazırlanışı: Krep için yumurtaları çırpın. Un, tuz ve sütü ilave ederek çırpma teli ile çırpmaya devam edin. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya karışımdan birer kepçe döküp krepleri hazırlayın. Hamsileri ayıklayıp kılçıklarını çıkarın. İç malzemesi için tereyağında ince kıyılmış soğan ve sarımsağı pembeleşene kadar kavurun. İnce kıyılmış domates ve mantarı ilave ederek, kısık ateşte malzemeler suyunu çekinceye kadar pişirin. Kuşbaşı şeklinde doğranmış hamsileri ekleyip 5 dakika daha pişirin. Kreplerin içine hamsili harçtan koyarak rulo şeklinde sarın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında 10 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Kaynak: Sofra


Krep için yumurtaları çırpın. Un, tuz ve sütü ilave ederek çırpma teli ile çırpmaya devam edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Şerbeti hazırlamak için su ve şekeri karıştırıp 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1-2 dakika sonra ocaktan alın.

Soğanı soyup, piyazlık doğrayın. Lor ve iri çekilmiş cevizle karıştırın. Yufkaları açıp, ortasına 3-4 çorba kaşığı cevizli içten koyun.

Hazır pasta kekinin bir parçasını ılık şekerli su ile ıslatın. Çikolatayı benmari usulü eritip, içine margarini ekleyin ve karıştırın.

Önce şurubu hazırlamak için orta boy bir tencereye su ve tozşekeri koyup, kısık ateşte kaynamaya bırakın.

Yemekevi.tv okuyucularınden Elif Kılıç'tan yine çok pratik, lezzetli bir tarif. Peynirli patlıcan kızartmasını mutlaka deneyin...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri