Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Hamsi güveç
Hamsi güveç
Pratik Hamsi güveç Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
400 gram hamsi
2 adet domates
yarım demet taze soğan
4 adet sivri biber
12 adet mantar
1 çay kaşığı kekik
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı kurutulmuş defne yaprağı
tuz, karabiber

Hazırlanışı: Hamsiyi ayıklayıp kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp suyunu süzün ve bir kenara alın. 1 adet domates, taze soğan, 2 adet sivri biber ve 10 adet mantarı ince kıyın. Kekik, sıvıyağ, kurutulmuş defne yaprağı, tuz ve karabiber ilave edip bütün malzemeyi karıştırın. Güvecin içine bu karışımı yayın ve üzerini kapatacak şekilde hamsiyi dizin. En üste de ortadan ikiye kesilmiş 2 adet mantar, 1 adet domates, 2 adet sivri biber yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin ve sıcak olarak servis yapın.


Hamsiyi ayıklayıp kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp suyunu süzün ve bir kenara alın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yaz aylarına özel bir kek tarifi... HOME STORE CAFE'nin Pazarlama ve İletişim Koordinatörü Şeyda Coşkun Masrafçı'nın kalorisi az olan, diyet kek tarifini mutlaka deneyin...

Hamsiyi ayıklayın ve kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp süzdükten sonra 4 su bardağı suda haşlayın.

Bir kapta hamur için, sıvıyağ, 1 çorba kaşığı margarin, yarım bardak su, tuz ve alabildiği kadar unu karıştırın.

Çırağan Sarayı sous chef'i Tuncay Terzioğlu'ndan çok farklı bir sahanda yumurta tarifi. Hurma ile yapılan bu tarif, iftar sofralarınıza fark katacak.

Süt, yumurta sarısı ve unu orta boy bir çelik tencereye koyun. Mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika kadar çırparak malzemeleri pürüzsüz hale getirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri