Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Hamsi dolması
Hamsi dolması
Pratik Hamsi dolması Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
1 kg hamsi
3 çorba kaşığı dolmalık fıstık
5 çorba kaşığı sıvıyağ
3 dal taze soğan
8-10 dal maydanoz
8-10 dal dereotu
1 su bardağı galeta unu
tuz
kızartmak için: Sıvıyağ
servis için: 5-6 dal maydanoz
4-5 dilim limon

Hazırlanışı: Hamsiyi temizleyip kılçıklarını çıkarın. Dolmalık fıstıkları yapışmaz yüzeyli bir tavada kavurup kenara alın. Bir tavaya 5 çorba kaşığı sıvıyağ koyup 10-12 adet hamsiyi kızartın ve kağıt havlu üzerine çıkarın. Balıklar ılındığında blendere alıp üzerine dolmalık fıstık, iri kıyılmış taze soğan, maydanoz ve dereotunu ekleyin. Tuzunu ayarlayıp blenderden geçirin. Bir adet balığı temizlenmiş kısmı üste gelecek şekilde, düz bir zemine alın. İçine hazırladığınız harçtan koyup üzerine bir balık daha koyun. Balık bitene kadar aynı işleme devam edin. Daha sonra balıkları galeta ununa bulayın. Kızgın yağda arkalı önlü kızartıp, fazla yağını almak için kağıt havluya çıkarın ve tuzlayın. Tabağa alıp, maydanoz yaprakları ve limon dilimleri ile süsleyerek servis yapın.


Hamsiyi temizleyip kılçıklarını çıkarın. Dolmalık fıstıkları yapışmaz yüzeyli bir tavada kavurup kenara alın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kayısıları ve cevizi kıyın. Unu bir kaba eleyin. Ortasını havuz gibi açın. Tozşeker, yumurta ve oda sıcaklığındaki margarini ilave edip, yoğurun.

Hamsiyi ayıklayıp kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp suyunu süzün ve bir kenara alın.

İyice temizlenmiş enginarları bir tencereye alın. Soğanı piyazlık doğrayın. Enginarların üzerine serpin.

Semizotunu ayıklayın ve yıkayın. Soğanı ince ince doğrayın, domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde kesin. Soğanı 5-6 kaşık zeytinyağında pembeleştirin.

Pırasaları temizleyin. Beyaz kısımlarını 6’şar cm uzunluğunda kesip 5 dakika kaynar suda bekletin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri