Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Hamsi Fırın
Hamsi Fırın
Pratik Hamsi Fırın Tarifi

Malzemeler: (4 Kişilik)
1 kg hamsi
2 adet domates
1 adet limon
sıvı yağ
tuz
 
Hazırlanışı:
Hamsileri kafalarını kopararak ve içlerini baş parmağınızla temizleyiniz. Kılçıklarını çıkarıp fileto haline getiriniz ve kapatınız.
Fırın tepsisini hafifce yağlayıp hamsileri aralarında boşluk kalmayacak tarzda bir ters, bir düz diziniz. Domatesleri ve limonu ince halkalar halinde doğrayınız. Balıkları tuzladıktan sonra üzerlerine domates ve limonları eşit aralıklarla diziniz.
180oC’a ısıtılmış fırında 25-30 dakika kadar pişiriniz. Sıcak servis yapınız.

Not: Hamsiler fırında iken zaman zaman kurumaması için kontrol ediniz. Eğer kuruyorsa ki bu hamsilerin yağsız olmasından kaynaklanır, üzerlerine hafifce sıvı yağ gezdiriniz.


Hamsileri kafalarını kopararak ve içlerini baş parmağınızla temizleyiniz. Kılçıklarını çıkarıp fileto haline getiriniz ve kapatınız.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Üzümü iyice yıkayın ve tencereye alın. Su ilave edip, pişmeye bırakın. Diğer tarafta vişneleri ayıklayın ve yıkayın.

Pizza Venti'nin spesiyallerinden lezzetli mi lezzetli bir tarif... İlter Kanat'ın Venti Venti dediği bu pizzaya bayılacaksınız...

Ön hazırlık olarak brüksel lahanasını az suda haşlayın. Patlıcan, kabak, biber ve patatesi küçük doğrayın.

Yumurtayı tozşekerle çırpın. Sıra ile süt, sıvıyağ, limon suyu ilave ederek karıştırın. Kabartma tozunu ekleyin.

Margarini eritip soğutun.Pudra şekeri ile iyice çırpın. Çırpmaya ara vermeden yumurtaları birer birer ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri