Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Hamsi çorbası
Hamsi çorbası
Pratik Hamsi çorbası Tarifi

Malzemeler: 5 kişilik
600 gram hamsi
6 su bardağı su
1’er adet havuç ve patates
yarım çay bardağı pirinç
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı krema
1 adet rendelenmiş soğan
yarım demet maydanoz
tuz, karabiber
üzerine: dereotu veya maydanoz

Hazırlanışı: Hamsiyi ayıklayın ve kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp süzdükten sonra 4 su bardağı suda haşlayın. Suyunu süzüp bir kenara alın. Diğer tarafta 2 su bardağı suda havuç, patates ve pirinci haşlayıp süzün. Ayrı bir tencerede unu tereyağında hafif pembeleşene kadar kavurun. Kremayı ilave edip, 1-2 dakika daha kavurduktan sonra içine haşlanmış hamsi, soğan, ince kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve haşlanmış sebze suyunu ilave edin. Kaynadıktan sonra üzerini ince kıyılmış dereotu veya maydanozla süsleyip servis yapın.


Hamsiyi ayıklayın ve kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp süzdükten sonra 4 su bardağı suda haşlayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Badem dışında bütün malzemeyi karıştırıp, hamur yapın (hamurun kıvamı oldukça önemlidir.

İç harcı hazırlamak için, akşamdan ıslattığınız kurufasulyeyi haşlayıp süzün. Sıvıyağı bir tavaya alıp kıymayı kavurun.

Tavuğu keskin bir bıçakla parçalara ayırıp iyice yıkayın. Bir tencerede margarini eritin.

Pirinci yıkayıp süzün. Soğanları soyup kıyın. Mısır yağını tercerede ısıtıp soğanı kavurun.

Oktay Usta'dan pratik bir börek tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri