Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Fener balıklı istifno otlu kabak çiçeği
Fener balıklı istifno otlu kabak çiçeği
Pratik Fener balıklı istifno otlu kabak çiçeği Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
10-12 adet kabak çiçeği
1 kg filetosu çıkarılmış fener balığı
yarım kahve fincanı zeytinyağı
1 adet soğan
1 adet rendelenmiş havuç
1 adet kırmızı biber
1 kahve fincanı ılık sebze suyu veya su
3 demet kıyılmış istifno otu
tuz, karabiber
yarım kahve fincanı dolmalık fıstık

Hazırlanışı: Zeytinyağını tavaya alın. Piyazlık doğranmış soğanı ilave edip soteleyin. Havuç ve küp doğranmış kırmızı biberi ekleyip karıştırın. Sebze suyu ve fener balığını tavaya ilave edip, 15 dakika pişirin. İstifno otu, dolmalık fıstık, tuz, karabiber ve kabak çiçeklerini ekleyip karıştırın. Ocağın altını kapatın. Kabak çiçekleriyle süsleyip, soğuk olarak servis yapın.

İstifno otu: “Stifno”, “yabani pamuk”, “bambul”, “itüzümü”, “giritotu” ve “köpeküzümü” adlarıyla da bilinen istifno otu, ıspanakla tere arası, baharatlı bir bitkidir. Pirinçli yemeğinin yanı sıra hafif haşlanarak zeytinyağı, limon ve sarımsakla karıştırılarak da tüketilir.


Zeytinyağını tavaya alın. Piyazlık doğranmış soğanı ilave edip soteleyin. Havuç ve küp doğranmış kırmızı biberi ekleyip karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yağı, unu ve parçalara ayırdığınız mayayı bir el mikseri ile iyice karıştırın. Daha sonra elinizin de yardımı ile yumuşak bir hamur oluşturun.

Bir büyük tencerede margarin eritilir. Yağı kızınca doğranmış havuç, şalgam ve kereviz rendesi katılıp karıştırarak 8-10 dakika pişirilir.

Sevgililer gününe özel bir kurabiye. Derya Aydın'ın tarifi...

Margarin ve pudraşekeri krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpın. Yumurtaları ve limon suyunu ekleyip çırpmaya devam edin.

Yaz aylarında yapılabilecek hafif ve çok lezzetli bir tarif. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Süleyman Engin sizler için anlattı...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri