Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Fener balıklı istifno otlu kabak çiçeği
Fener balıklı istifno otlu kabak çiçeği
Pratik Fener balıklı istifno otlu kabak çiçeği Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
10-12 adet kabak çiçeği
1 kg filetosu çıkarılmış fener balığı
yarım kahve fincanı zeytinyağı
1 adet soğan
1 adet rendelenmiş havuç
1 adet kırmızı biber
1 kahve fincanı ılık sebze suyu veya su
3 demet kıyılmış istifno otu
tuz, karabiber
yarım kahve fincanı dolmalık fıstık

Hazırlanışı: Zeytinyağını tavaya alın. Piyazlık doğranmış soğanı ilave edip soteleyin. Havuç ve küp doğranmış kırmızı biberi ekleyip karıştırın. Sebze suyu ve fener balığını tavaya ilave edip, 15 dakika pişirin. İstifno otu, dolmalık fıstık, tuz, karabiber ve kabak çiçeklerini ekleyip karıştırın. Ocağın altını kapatın. Kabak çiçekleriyle süsleyip, soğuk olarak servis yapın.

İstifno otu: “Stifno”, “yabani pamuk”, “bambul”, “itüzümü”, “giritotu” ve “köpeküzümü” adlarıyla da bilinen istifno otu, ıspanakla tere arası, baharatlı bir bitkidir. Pirinçli yemeğinin yanı sıra hafif haşlanarak zeytinyağı, limon ve sarımsakla karıştırılarak da tüketilir.


Zeytinyağını tavaya alın. Piyazlık doğranmış soğanı ilave edip soteleyin. Havuç ve küp doğranmış kırmızı biberi ekleyip karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle yumurtayı iyice çırpın. İçine süt, zeytinyağı ve incecik doğranmış kuru meyveleri ekleyin. Eğer pestil yapımını denediyseniz pestilde rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Bulguru yıkayıp süzün. Tereyağını bir tencerede eritip bulguru 1-2 dakika kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin.

Neslihan Hanım'dan çölyaklılara özel yaş pasta tarifi

Köfte malzemelerini karıştırarak, köfte harcını hazırlayın. Bu hamurdan parçalar koparın ve parmak köfte gibi şekil verin. Hazırladığınız köfteleri çok az yağ ile teflon tavada kızartın.

Ilık sütte, şeker ve mayayı eritin. Eritilmiş margarin, zeytinyağı, tuz ve alabildiği kadar unu ekleyip iyice yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri