Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Fırında rakılı levrek
Fırında rakılı levrek
Pratik Fırında rakılı levrek Tarifi

Malzemeler: 1 kişilik
1 adet levrek (ayıklanmış, pulları temizlenmiş)
1 demet maydanoz
1 adet orta boy soğan
1 adet limon
6-7 adet mantar
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tane veya toz karabiber
yarım litre su
yarım çay bardağı rakı (sulandırılmamış)

Hazırlanışı: Fırın kabının içine, iyice yıkadığınız maydanozun tamamını, sapları ile birlikte yayın. Levreği yıkadıktan sonra, mümkünse başı ve kuyruğunu kesmeden maydanozların üzerine yatırın. Elinize tuz ve karabiber alıp, balığın yarık kısmından içeri sürün. Mantarları bütün olarak balığın etrafına dizin. Limon ve soğanı halka halinde doğrayıp, balığın üzerini dilediğiniz gibi süsleyin. Suyu ve zeytinyağını ekleyin. En son rakıyı balığın üzerinde gezdirin ve 190 derece fırında pişmeye bırakın. 30 dakika sonra, ince uçlu bir bıçak yardımı ile balığın pişip pişmediğini kontrol edin. Sıcak servis yapın.

Kaynak: Sofra


Fırın kabının içine, iyice yıkadığınız maydanozun tamamını, sapları ile birlikte yayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Gaziantep yöresine ait mezelerimizden babaganuşun yapılışı da çok kolay Sürmeli İstanbul Otel'in usta aşçısı Bayram Dönmez'in tafirini mutlaka deneyin...

Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını açın. 1 yumurtanın sarısı, yarım limon suyu, 1 tatlı kaşığı sıvıyağ, tuz ve kabartma tozunu ekleyip su ilave ederek yoğurun.

Kıymayı bir kaseye alın. Rendelenmiş soğan, galeta unu, su, sıvıyağ, tuz ve karabiber ekleyip, yoğurun.

Pırasaları temizleyip kalın beyaz kısımlarını 3 parmak boyunda kesin. Bir tencereye alıp az suda 5 dakika haşlayın.

Soğanı rendeleyin; kıymaya soğanı, tuzu ve karabiberi ekleyerek yoğurun. Mantı makarnalarının içlerini köfte harçları ile doldurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri