Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Fırında mezgit
Fırında mezgit
Pratik Fırında mezgit Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
4 adet levrek
4 çorba kaşığı ufalanmış bayat kepek ekmeği
1 çay kaşığı kekik
4 diş sarımsak
1 adet limon
birkaç yaprak taze mercanköşk veya 1 çay kaşığı kuru mercanköşk
4 çorba kaşığı çok ince kıyılmış maydanoz
tuz, karabiber

Hazırlanışı: Yağ ile limonu derince bir kaseye koyup karıştrın. Balığı temizleyip, akar suyun altında yıkayın. Süzüp kurulayın. Kafa kısımları ile birlikte iyice temizleyin. Balığı yağlı karışıma koyun ve 1 saat marine edin. Ayıklanmış sarımsağı kıyıp maydanoz, mercanköşk ve kekikle karıştırın. Ufalanmış ekmek içini ilave ederek karıştırın. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Fırın kalıbını yağlı kağıtla döşeyin. Ortasına iyice süzülmüş balığı yerleştirin. Hazırladığınız ekmekli karışımı üzerine serpin. Sıcak fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Pişme sırasında sık sık balığı kontrol edin. Eğer üzeri fazla kızarmaya başlamışsa yağlı kağıtla kapatın ya da biraz su ilave edin. Fırından alıp kıyılmış taze maydanoz ve limon dilimleri eşliğinde sıcak olarak servis yapın.


Yağ ile limonu derince bir kaseye koyup karıştrın. Balığı temizleyip, akar suyun altında yıkayın. Süzüp kurulayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sevgilisine özel bir salata hazırlamak isteyenler için çok pratik bir tarif. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in aşçılarından Murat Demir sizler için anlattı.

Vişneleri oda sıcaklığına getirip blendere alın. Üzerine 2 çorba kaşığı pudra şekerini ekleyip birlikte çekin.

Milföy hamurlarının uçlarını kare olacak şekilde birleştirin. Daha sonra unlanmış zeminde merdane yardımı ile incecik açıp kenara alın.

Sunumuyla çocukların çok beğeneceği Kirpi börek tarifini Sofra Dergisi Yemek Danışmanı Elmas Yetgin verdi. Mutlaka çocuklarınıza tattırın.

Yufkaları düz bir zemine yayın. Önce ikiye, daha sonra her parçayı da üçe bölüp 18 adet yufka elde edin. Soğanı yemeklik doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri