Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Beyaz soslu kalkan
Beyaz soslu kalkan
Pratik Beyaz soslu kalkan Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
Bir buçuk kg kalkan
5 su bardağı su
yarım çay bardağı zeytinyağı
2 adet ince kıyılmış sivri biber
1 su bardağı krema
3 adet tane karabiber
5-6 dal maydanoz
3 dilim limon

Hazırlanışı: Ayıklanmış ve dilimlenmiş balığı 3 su bardağı suda 10 dakika haşlayın ve suyunu süzün. Tencereye aldığınız zeytinyağında sivri biberleri kavurun. Kremayı ilave ederek karıştırın. Balığı bu karışımın içine koyun. Tane karabiber, maydanoz, dilim limon ve tuzu ilave edin. 2 su bardağı suyu azar azar katın. Ağır ateşte 15 dakika pişirin. Servis tabağına alıp sıcak olarak servis yapın.

Kaynak: Sofra


Ayıklanmış ve dilimlenmiş balığı 3 su bardağı suda 10 dakika haşlayın ve suyunu süzün.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Köfte ve tavuk yemeklerini sevenler için Avea mutfak şefi Kadir Şahin'den pratik bir tarif...

Ramazan sofralarınızı lezzetlendirecek enfes bir salata tarifi. Farklı salatalar denemek isteyenler bu tarifi kaçırmayın...

Frenküzümlerini yıkayın, süzün ve saplarını ayırın. Büyük bir tencereye koyup üzerine 600 ml. su dökün. Kısık ateşte karıştırarak bir taşım kaynatın.

Lüleburgaz’ın köylerinde nisan-mayıs aylarında, yağmur duasına çıkıldığında Höşmerim yapmak adettendir. Höşmerim, Anadolu’nun pek çok ilinde farklı şekillerde hazırlanıyor. Kimi yerlerde un tereyağında kavruluyor.

Öncelikle un, yumurta, tuz ve suyu karıştırıp ser bir hamur elde edin. Hamuru nemli bir beze sararak 15 dakika dinlendirip iri bezelere ayırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri