Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Barbunya sarma
Barbunya sarma
Pratik Barbunya sarma Tarifi

Malzemeler: 5 kişilik
1 kg barbunya
100 gram pastırma
4-5 adet mantar
3-4 adet kırmızı biber
sosu için: 2 çorba kaşığı krema
2 diş sarımsak, tuz

Hazırlanışı: Barbunyalardan fileto çıkarın. 1 adet pastırma diliminin üzerine 1 dilim balık fileto, en üste de iri doğranmış mantar ekleyin. Sonra rulo yapın. Malzemeler bitene kadar işleme devam edin. Hazırladığınız ruloları çekirdeği çıkarılmış ve ortadan ikiye kesilmiş kırmızı biberlerin içine yerleştirin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Sos için krema, dövülmüş sarımsak ve tuzu karıştırın. Balık sarmaların üzerine gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.


Barbunyalardan fileto çıkarın. 1 adet pastırma diliminin üzerine 1 dilim balık fileto, en üste de iri doğranmış mantar ekleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Biberleri yıkayıp kurulayın. Bir tavada zeytinyağını ısıtıp biberleri kızartın. 5-6 biberi süsleme için ayırıp kalanının servis tabağına dizin.

Wow Hotels Convention Center'ın sous chef'i İsmail Kaplan'dan çok özel bir börek tarifi. Yapımı çok basit olan bu böreğin tadına doyamayacaksınız...

Su ve şekeri 30 dakika kadar kaynatın. Küp şeklinde doğranmış meyveleri, kakule tohumu ve damla sakızı da ekleyerek, 30 dakika daha kaynatın.

Yaklaşan yaz günleri için mükemmel bir tatlı. Meyve şöleni... Sunumuyla da oldukça iştah açısı olan bu tatlıyı Polat Renaissance İstanbul Hotel'in genç pastacısı anlattı...

İftar sonrası keyifle yenilebilecek hafif bir tatlı. Herkesin çok sevdiği kabak tatlısının yapımı da bir o kadar kolay...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri