Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Barbunya menüer
Barbunya menüer
Pratik Barbunya menüer Tarifi

Malzemeler: 3 kişilik
1 kg barbunya
1 adet beyaz soğan
2 diş sarımsak
2’şer adet domates ve sivri biber
7-8 adet mantar
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı soya sosu
tuz, kekik

Hazırlanışı: Temizlenmiş barbunyanın kılçıklarını çıkarıp tepsiye dizin. Üzerine halka doğranmış soğanları ve ince kıyılmış sarımsağı yerleştirin. Kabuğu soyulmuş ve iri doğranmış domates ile sivri biber, ortadan ikiye bölünmüş mantarı da ilave edin. Zeytinyağı gezdirip, tuz ve kekik serpin. Piştikten sonra üzerine soya sosu gezdirin ve sıcak olarak servis yapın.

Kaynak: Sofra


Temizlenmiş barbunyanın kılçıklarını çıkarıp tepsiye dizin. Üzerine halka doğranmış soğanları ve ince kıyılmış sarımsağı yerleştirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Wow Hotel Convention Center'ın başarılı şefi Mehmet Yalçınkaya'dan Sevgililer Günü'ne özel bir tarif. Aşk temalı bu yemeği mutlaka deneyin...

Tavuk veya et suyunu tencereye alın. Yıkanmış pirinci ilave edip kaynamaya bırakın.

Yumurta akı ve tozşekeri karıştırın. Üzerine toz fındık, hindistancevizi ve kayısıları ilave edin.

İçli köftenin yapılışını öğrenmek isteyenler bu tarif sizin için. Bu videoyu izleyerek evde kolayca bu eşsiz lezzeti hazırlayabilirsiniz. Nursen Doğan sizler için anlattı...

Ilık sütte, şeker ve mayayı eritin. Eritilmiş margarin, zeytinyağı, tuz ve alabildiği kadar unu ekleyip iyice yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri