Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Barbunya menüer
Barbunya menüer
Pratik Barbunya menüer Tarifi

Malzemeler: 3 kişilik
1 kg barbunya
1 adet beyaz soğan
2 diş sarımsak
2’şer adet domates ve sivri biber
7-8 adet mantar
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı soya sosu
tuz, kekik

Hazırlanışı: Temizlenmiş barbunyanın kılçıklarını çıkarıp tepsiye dizin. Üzerine halka doğranmış soğanları ve ince kıyılmış sarımsağı yerleştirin. Kabuğu soyulmuş ve iri doğranmış domates ile sivri biber, ortadan ikiye bölünmüş mantarı da ilave edin. Zeytinyağı gezdirip, tuz ve kekik serpin. Piştikten sonra üzerine soya sosu gezdirin ve sıcak olarak servis yapın.

Kaynak: Sofra


Temizlenmiş barbunyanın kılçıklarını çıkarıp tepsiye dizin. Üzerine halka doğranmış soğanları ve ince kıyılmış sarımsağı yerleştirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Home Store Cafe'nin mutfak şefi Ali Kılıç yaza özel bir salata tarifi verdi. Hazırlanışı da bir o kadar kolay olan bu özel tarifi mutlaka deneyin...

Kuru fasulyeyi bir gece öncesinden suda bekletin veya düdüklü tencerede 1 saat kadar pişirin. Soğanları soyup küçük küpler halinde doğrayın.

Azzur Restaurant şefi Orhan Demirok'tan sunumuyla da çok dikkat çekici bir salata. Sevgiliye özel yemek yapmak isteyenler mutlaka denemeli...

Dolmalık biberlerin üst kısmını kesip içini iyice temizleyin. Soğanları küp biçiminde doğrayın.

Pirinci sıcak tuzlu suda 45 dakika ıslatıp yıkayın. Süzdüğünüz pirinci, ince kıyılmış taze soğan, zeytinyağı, kuşüzümü, pulbiber, tuz, karabiber, şeker ve ince kıyılmış dereout ekleyip karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri