Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Barbunya Izgara
Barbunya Izgara
Pratik Barbunya Izgara Tarifi

Malzemeler: (1 Kişilik)
4-5 adet barbunya balığı,
2 adet biber
1 adet domates
Sosu için:
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı limon suyu
tuz
 
Hazırlanışı:
Ön hazırlık olarak içini temizlemek için balıkların karınlarını kesin. İç organlarını çıkardıktan sonra balıkları bol suda yıkayın. Keskin bir bıçak yardımıyla pullarını temizleyin. Izgarada 10 dakika pişirin ve servis tabağına alın.
Domatesi ve biberleri de ızgarada pişirin. Sosu için 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı limon ve tuzu karıştırın. Servis tabağına aldığınız balığın üzerine bu sostan döktükten sonra servis yapın.

Not: Barbunya balığını ızgaranın yanı sıra tavada da pişirebilirsiniz. Ancak balığın lezzetli olmasını sağlamak için unladıktan sonra iyice silkelemenizde yarar var. Fazla un ile birlikte kızaran balığın tadı bozulabilir.Ayrıca balığın üzerine dökmek için hazırladığınız sosu buzdolabında bir kaç gün bekletin.
 
maksimum.com


Ön hazırlık olarak içini temizlemek için balıkların karınlarını kesin. İç organlarını çıkardıktan sonra balıkları bol suda yıkayın. Keskin bir bıçak yardımıyla pullarını temizleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bisküvileri ufalayın. Tereyağını ekleyip bisküviyle iyice karıştırın. 23 cm çapındaki kelepçeli bir kalıbın tabanına tereyağlı bisküviyi yayın.

Domateslerin tepesini kapak şeklinde kesip içini kaşıkla çıkarın. Servis tabağında düz durması için alt kısımlarından da biraz kesin.

Pirinci tuzlu suda ıslatın. Geceden ıslattığınız muhaşeri haşlayın. Tereyağını tencereye alıp, pirinci kavurun.

Tencereye süt, pirinç unu, buğday nişastası, un ve tereyağını koyun. Kısık ateşte ağır ağır karıştırıp muhallebi kıvamı alana dek pişirin.

Tavuk göğsünü haşlayıp minik minik doğruyoruz. Pirinçleri yıkayıp haşlıyoruz.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri