Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Balık gözleme
Balık gözleme
Pratik Balık gözleme Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
Yarım kg tekir
1 adet yufka
1 adet küçük boy soğan
1 adet sivri biber
1 çorba kaşığı sıvıyağ
2 adet domates
yarım çay kaşığı rendelenmiş muskat
tuz, karabiber,
üzerine: 1 çorba kaşığı tereyağı

Hazırlanışı: Balıklardan fileto çıkarıp küp şeklinde doğrayın. İnce kıyılmış soğan ve sivri biberi sıvıyağda kavurun. Kabukları soyulmuş ve rendelenmiş domates, rendelenmiş muskat, küp doğranmış balık, tuz ve karabiber ekleyip kavurmaya devam edin. Daha sonra iç harcı soğuması için bir kenara alın. Yufkayı 8 eşit parçaya bölün. Oluşan üçgenlerin orta kısımlarına iç harcı pay edin. Yufkaları sigara böreği sarar gibi sarıp ızgarada pişirin. Üzerlerine tereyağı sürüp servis yapın.


Balıklardan fileto çıkarıp küp şeklinde doğrayın. İnce kıyılmış soğan ve sivri biberi sıvıyağda kavurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sıvı yağa tuz, 1 cay kasığı karabiber, 1 cay kasığı kırmızıbiber ve 1 cay kasığı kekiği karıştırın.

Pirinci sıcak tuzlu su ile ıslatın. Diğer tarafta fasulyeyi ayıklayıp, çok küçük verev biçiminde doğrayın.

Patlıcanları ortadan ikiye kesip içlerini çıkarın. Birkaç yerinden kürdanla delip yıkayın ve süzün.

Margarini eritip soğumaya bırakın. Unu eleyin. Derin bir kabın içinde margarin, zeytinyağı, yoğurt, sirke, maden suyu, kabartma tozu, yumurta ve tuzu karıştırın.

Oktay Usta'nın ekmek tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri