Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Balık gözleme
Balık gözleme
Pratik Balık gözleme Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
Yarım kg tekir
1 adet yufka
1 adet küçük boy soğan
1 adet sivri biber
1 çorba kaşığı sıvıyağ
2 adet domates
yarım çay kaşığı rendelenmiş muskat
tuz, karabiber,
üzerine: 1 çorba kaşığı tereyağı

Hazırlanışı: Balıklardan fileto çıkarıp küp şeklinde doğrayın. İnce kıyılmış soğan ve sivri biberi sıvıyağda kavurun. Kabukları soyulmuş ve rendelenmiş domates, rendelenmiş muskat, küp doğranmış balık, tuz ve karabiber ekleyip kavurmaya devam edin. Daha sonra iç harcı soğuması için bir kenara alın. Yufkayı 8 eşit parçaya bölün. Oluşan üçgenlerin orta kısımlarına iç harcı pay edin. Yufkaları sigara böreği sarar gibi sarıp ızgarada pişirin. Üzerlerine tereyağı sürüp servis yapın.


Balıklardan fileto çıkarıp küp şeklinde doğrayın. İnce kıyılmış soğan ve sivri biberi sıvıyağda kavurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kuru patlıcanları ve biberleri sıcak suda bekletin. Süzgece alıp suyunu süzün. Pirinci yıkayıp süzün.

Vişne jölesini, paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın.

Derin bir kabın içine un, yumurta ve tuzu alarak iyice yoğurun. 1 cm kalınlığında açın

Kırmızı mercimeği yarı yarıya haşlayıp süzdükten sonra kenara alın. Eti bir tencereye alıp, suyunu salıp yeniden çekene kadar kavurun.

Çarliston biberleri ızgarada 10 dakika kadar bekletin. Kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın ve küçük küçük doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri