Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Balık İskender
Balık İskender
Pratik Balık İskender Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
1 adet lüfer balığı
yarım çay bardağı zeytinyağı
2 adet patates
4 diş sarımsak
1 su bardağı yoğurt
tuz, reyhan
2 çorba kaşığı tereyağı

Hazırlanışı: Zeytinyağının yarısını tavaya alın. Lüfer balığını temizledikten sonra bütün olarak tavada pişirin. Daha sonra kılçığını ayıklayıp didikleyin. Tuz ve reyhanla karıştırın. Patatesleri kibrit çöpü ebatlarında doğrayıp kızartın. Sarımsakları kıyıp yoğurtla karıştırın. Lüfer balığını derin bir kaba alarak sarımsaklı yoğurtla karıştırın. Sonrasında servis tabağına alın. Üzerine kızarttığınız patatesleri yerleştirin. Erittiğiniz tereyağını gezdirerek servis yapın.

Kaynak: Sofra


Zeytinyağının yarısını tavaya alın. Lüfer balığını temizledikten sonra bütün olarak tavada pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

İftar sofraları için çok lettezli bir yemek tarifi

Kanatlı tavuk gögsünü ince olarak dövün. lspanak, dana ve tavuk jambon, mantar, sogan, domates, tuz, karabiber, beşamel sos ve rende kaşar ile kavurup dövülmüş tavuğa sarın.

İnce kıyılmış maydanoz sapı ve küp doğranmış havucu su ile birlikte tencereye alıp kaynatın.

3 adet patlıcanı küp şeklinde doğrayın. Tuzla ovup yıkayın. Kurulayıp kızgın yağda kızartın.

Pirinci tuzlu ılık suda yarım saat bekletin. Sonrasında suyunu süzdürüp iyice yıkayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri