Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Avokadolu somon
Avokadolu somon
Pratik Avokadolu somon Tarifi

Somon tutkunları için denenmesi gereken bir tarif. Ramada Plaza İstanbul Hotel'in genç aşçısı sizler için anlattı...

Malzemeler:
90 gr marine edilmiş somon
1 adet avokado
1 adet domates
20 gr taze kişniş
20 gr soğan
15 gr zeytinyağı
tuz
garnitür için: 3-4 parça Frenk soğanı
3 dilim briash ekmeği
3 halka soğan
3 adet capari çiçeği
dereotu
balsemik sos

Hazırlanışı: Avokadoların kabukları soyulur ve konkose şeklinde doğranır. Aynı şekilde domatesler de doğranır. Yıkanıp ayıklanmış kişniş ve taze soğanlar ince ince kıyılır. Hepsi bir kaba alınır ve biraz zeytinyağı ile karıştırılır. Karıştırılan harç bir hasır yardımıyla somona sarılır düzgün üç parçaya bölürür ve tabağın tam orta kısmına yerleştirilir. Briash ekmekleri biraz ızgara edilir. Somonlar dik bir şekilde tabağa yerleştirilir. Üzerine halka soğan ve çapari çiçeği konulur. Somonların garnitürü olan dereotları konulur, üzerine Frenk soğanı ve en son balsemik sok çekilir.


Somonla avokadonun muhteşem uyumu. Somon tutkunları için denenmesi gereken bir tarif. Ramada Plaza İstanbul Hotel'in genç aşçısı sizler için anlattı...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğan ve sarımsağı tavada çevirin. Jüyen doğranmış bonfile ilave edin. Mantar ve zeytinyağını ekleyerek soteleyin. Demiglas sos koyun ve pişirin. Krema ilave ederek lezzetlendirin.

Hamsileri ayıklayıp kılçıklarını çıkartın ve fileto haline getirin. Una bulayıp kuyrukları tavanın içine, başları dışarı gelecek şekilde tavaya dizin.

Etin yoğun olarak Kars mutfağından ismiyle de çekici bir yemek tarifi..

Börülceyi 1 gece önceden tuzlu suyla ıslatın. Ertesi gün haşlayıp, süzün. Salata kabına alın.

Kanatlı tavuk gögsünü ince olarak dövün. lspanak, dana ve tavuk jambon, mantar, sogan, domates, tuz, karabiber, beşamel sos ve rende kaşar ile kavurup dövülmüş tavuğa sarın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri