Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Avokadolu somon
Avokadolu somon
Pratik Avokadolu somon Tarifi

Somon tutkunları için denenmesi gereken bir tarif. Ramada Plaza İstanbul Hotel'in genç aşçısı sizler için anlattı...

Malzemeler:
90 gr marine edilmiş somon
1 adet avokado
1 adet domates
20 gr taze kişniş
20 gr soğan
15 gr zeytinyağı
tuz
garnitür için: 3-4 parça Frenk soğanı
3 dilim briash ekmeği
3 halka soğan
3 adet capari çiçeği
dereotu
balsemik sos

Hazırlanışı: Avokadoların kabukları soyulur ve konkose şeklinde doğranır. Aynı şekilde domatesler de doğranır. Yıkanıp ayıklanmış kişniş ve taze soğanlar ince ince kıyılır. Hepsi bir kaba alınır ve biraz zeytinyağı ile karıştırılır. Karıştırılan harç bir hasır yardımıyla somona sarılır düzgün üç parçaya bölürür ve tabağın tam orta kısmına yerleştirilir. Briash ekmekleri biraz ızgara edilir. Somonlar dik bir şekilde tabağa yerleştirilir. Üzerine halka soğan ve çapari çiçeği konulur. Somonların garnitürü olan dereotları konulur, üzerine Frenk soğanı ve en son balsemik sok çekilir.


Somonla avokadonun muhteşem uyumu. Somon tutkunları için denenmesi gereken bir tarif. Ramada Plaza İstanbul Hotel'in genç aşçısı sizler için anlattı...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tavuk etini haşlayıp tel tel ayırın. Oğanları küp şeklinde doğrayıp tuzla ovun. Domatesleri soyup kuşbaşı doğrayın.

Bir soğanı soyup küp küp doğrayın. Pirinci ılık suda 20 dakika bekletip süzün. 2 kaşık zeytinyağını tavada ısıtıp fıstık ve soğanı pembeleştirin.

Öncelikle köfte için bir kasede kıyma, galeta unu, rendelenmiş soğan, tarhun, tuz, karabiberi iyice yoğurun ve bir kenara alın.

Küçük hamburger köftesi şeklinde hazırladığınız köfteleri ızgarada pişirin. Tereyağını bir tavada eritin. Pideleri tereyağında alt üst ederek kızartın.

Derin bir kabın içine unu koyup ortasını havuz gibi açın. Oda sıcaklığındaki yumurtaları, eritilip ılıtılmış yağı, yoğurt ve karbonatı ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri