Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Hindistan Usulü Mercimek Hindistan Usulü Mercimek
Pratik Hindistan Usulü Mercimek Tarifi

Bir gece önceden ayıkladığınız ve yıkadığınız mercimeği soğuk suda ıslatın. Daha sonra kaynar tuzlu suda, yıkanmış 1 demet maydanozu ve suyunu süzdürdüğünüz mercimeği, haşlayıp süzdükten sonra bir kenara alın.


Börülce Piyazı Börülce Piyazı
Pratik Börülce Piyazı Tarifi

Börülceleri haşlayın.Börülcelerin rahatlıkla soyulması için bir saat kadar soğuk suda bekleterek soyun.


Fasulye Bastısı Fasulye Bastısı
Pratik Fasulye Bastısı Tarifi

Soğanları temizleyip yemeklik kıyın. Bir tencerenin içine tereyağını, kuzu etini ve soğanı koyup harlı ateşte soğanlar ve etler pembeleşinceye kadar kovurun.


Mercimekli Pate Mercimekli Pate
Pratik Mercimekli Pate Tarifi

Mercimeği kaynar suda 30 dakika pişirin. Pişmesine yakın karıştırmaya başlayın. Mercimekler suyunu çekip iyice dağılıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin.


Ayvalı Humus Ayvalı Humus
Pratik Ayvalı Humus Tarifi

Nohutu bir gece önceden tuzlu suda bekletin. Ertesi gün düdüklü tencerede 20 dakika veya normal tencerede yaklaşık 1 saat pişirin.


Fırında Pastırmalı Kuru Fasulye Fırında Pastırmalı Kuru Fasulye
Pratik Fırında Pastırmalı Kuru Fasulye Tarifi

Kuru fasulyeyi haşlayın. Soğanları yemeklik doğrayın. Yarım cay bardağı sıvı yağı kızdırın. Soğanları içine atıp, kavurun.


İşkembeli Nohut İşkembeli Nohut
Pratik İşkembeli Nohut Tarifi

Akşamdan ıslattığınız 1 su bardağı nohutu ve yarım kg işkembeyi ayrı tencerelerde haşlayın. Küçük kesilmiş soğanı ekleyin.


Karışık Baklagil Yemeği Karışık Baklagil Yemeği
Pratik Karışık Baklagil Yemeği Tarifi

Fasulye ve barbunyayı bir gece soğuk suda bekletip süzün. Tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave ederek yüksek ateşte 10 dakika kadar kaynatın.


Nohut Güveç Nohut Güveç
Pratik Nohut Güveç Tarifi

Nohutları akşamdan ıslatın. Süzüp 10 dakika pişirin ve tekrar süzün. Patlıcanları dilimleyip tuzlayın. Yıkayıp kurulayın. Doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun. Patlıcan, biber ve domatesleri kızartın.


Pastırmalı Kuru Fasulye Pastırmalı Kuru Fasulye
Pratik Pastırmalı Kuru Fasulye Tarifi

Kuru fasulyeleri, diğer kuru baklagillerde olduğu gibi bir gece önceden ayıklayıp, ıslatın. Ertesi gün bir tencereye üzerini aşacak kadar soğuk su ilave ettikten sonra diriliğini kaybedinceye kadar yaklaşık 30 dakika haşlayın.


Solme Solme
Pratik Solme Tarifi

Fasulyeyi akşamdan ıslatın. Daha sonra haşlayıp süzün. Patlıcanı ateşte közleyin. Ayıklayıp, incecik kıyın. Soğanı piyazlık doğrayın.


Yoğurtlu Börülce Yoğurtlu Börülce
Pratik Yoğurtlu Börülce Tarifi

Akşamdan ıslatılmış börülceleri haşlayıp soğuk sudan geçirin. Süzgece alıp suyunu iyice süzün.


Keşkek Keşkek
Pratik Keşkek Tarifi

Türk mutfağının ve bayramların vazgeçilmez yemeklerinden biri olan keşkeki yaparak sevdiklerinize lezzetli sofralar hazırlayın.


Bulgur köfteli çorba Bulgur köfteli çorba
Pratik Bulgur köfteli çorba Tarifi

Köfteleri hazırlamak için, bulguru bir kaba alıp üzerine sıcak suyu ekleyin. Üzerini kapatıp şişmesini bekleyin.


Nohutlu keşkek çorbası Nohutlu keşkek çorbası
Pratik Nohutlu keşkek çorbası Tarifi

Nohudu ve 2 kahve fincanı buğdayı ayrı ayrı ıslatıp, ocakta kaynatın.


Nohutlu bostan kebabı Nohutlu bostan kebabı
Pratik Nohutlu bostan kebabı Tarifi

Patlıcanları alacalı soyup ikiye bölün. Düz durabilmesi için alt kısımlarını biraz kesin. İçlerini bir kaşık yardımı ile çıkarıp acısını almak için tuzlu suda 10 dakika bekletin.


Mercimekli taze fasulye Mercimekli taze fasulye
Pratik Mercimekli taze fasulye Tarifi

Mercimeği haşlayıp süzün. Bir tencereye yemeklik doğranmış soğan ve 1 kahve fincanı zeytinyağını alın.


Yeşil mercimekli karnabahar Yeşil mercimekli karnabahar
Pratik Yeşil mercimekli karnabahar Tarifi

Yeşil mercimeği yıkayıp haşladıktan sonra süzüp kenara alın. Karnabaharları çiçeklerine ayırın.


Dereotlu pilav Dereotlu pilav
Pratik Dereotlu pilav Tarifi

Pirinci yıkayıp, suyunu süzün. 1 adet havucu rendeleyin. Kırmızı ve yeşil biberi incecik kıyın.


Safranlı pilav içinde kuru fasulye Safranlı pilav içinde kuru fasulye
Pratik Safranlı pilav içinde kuru fasulye Tarifi

İç harcı hazırlamak için, akşamdan ıslattığınız kurufasulyeyi haşlayıp süzün. Sıvıyağı bir tavaya alıp kıymayı kavurun.


Kurufasulye pilakisi Kurufasulye pilakisi
Pratik Kurufasulye pilakisi Tarifi

Fasulyeyi akşamdan (yani en az 12 saat öncesinden) yıkadıktan sonra, üzerini 2 parmak aşacak kadar su ile ıslatın.


Kurufasulyeli ekmekler Kurufasulyeli ekmekler
Pratik Kurufasulyeli ekmekler Tarifi

Akşamdan ıslattığınız kurufasulyeyi haşlayıp süzün. 4 çorba kaşığı sıvıyağı bir tavaya alıp üzerine salça ve kurufasulyeyi ekleyin.


Börülce piyazı Börülce piyazı
Pratik Börülce piyazı Tarifi

Börülceyi 1 gece önceden tuzlu suyla ıslatın. Ertesi gün haşlayıp, süzün. Salata kabına alın.


Börülceli makarna Börülceli makarna
Pratik Börülceli makarna Tarifi

Akşamdan ıslattığınız börülceyi haşlayıp süzün. Brüksel lahanalarını şeker eklediğiniz suda yumuşayana kadar haşlayın.


Kırmızı mercimekli ve sebzeli et Kırmızı mercimekli ve sebzeli et
Pratik Kırmızı mercimekli ve sebzeli et Tarifi

Kırmızı mercimeği yarı yarıya haşlayıp süzdükten sonra kenara alın. Eti bir tencereye alıp, suyunu salıp yeniden çekene kadar kavurun.


Patates çanağında barbunya Patates çanağında barbunya
Pratik Patates çanağında barbunya Tarifi

Akşamdan ıslattığınız barbunyayı haşlayıp süzün. Diğer taraftan patatesleri soyup, yatay olarak kullanacak şekilde üst kısmını kesin.


Nohutlu ve üzümlü bulgur pilavı Nohutlu ve üzümlü bulgur pilavı
Pratik Nohutlu ve üzümlü bulgur pilavı Tarifi

Bulguru yıkayıp süzün. Tereyağını bir tencerede eritip bulguru 1-2 dakika kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin.


Yarmalı çorba Yarmalı çorba
Pratik Yarmalı çorba Tarifi

Yarmayı haşlayıp süzün ve kenara alın. Kuzu etlerini de haşlayıp kemiklerinden ayırın ve küçük parçalar halinde doğrayın.


Yeşil mercimek salatası Yeşil mercimek salatası
Pratik Yeşil mercimek salatası Tarifi

Yeşil mercimeği yıkayıp yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzüp geniş bir kaba alın ve ılınmaya bırakın.


Patates hamurlu mercimek Patates hamurlu mercimek
Pratik Patates hamurlu mercimek Tarifi

Patates hamuru için, patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun. Daha sonra bir kaseye aktarıp çatalla ezin.


Safranlı nohut Safranlı nohut
Pratik Safranlı nohut Tarifi

Eti tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave edin. Üzerinde biriken köpükleri ara sıra alarak yumuşayana kadar haşlayın.


Mercimekli bulgur pilavı Mercimekli bulgur pilavı
Pratik Mercimekli bulgur pilavı Tarifi

Eti yumuşayana kadar haşladıktan sonra iri parçalar halinde didikleyip kenara alın


Son Aranan Yemek Tarifleri

Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını açın. Eritilmiş 4 kaşık margarin, tuz, yumurta, sirke, yoğurt ve karbonatı ilave edin.

Domatesler halka halinde kesilip yağlanmış tavaya dizilir.Alabalık filetoları domateslerin üzerine yerleştirilir.Bakiye domatesler ise dörde bölünüp balıkların aralarına yerleştirilir.

Hamur malzemelerini karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında yoğurun. Hamuru merdane ile 1,5 -2 cm kalınlığında açın.

Bir kabın içinde sütü, ufalanmış bisküviyi, vanilyayı, kakaoyu ve tatlandırıcıyı iyice karıştırın

Ekmek hamurunu un serpilmiş zemine alıp bir kaç kez yoğurun. Zemini ve hamurun üzerini hafifçe unlayıp oklava ile 2-3 mm kalınlığında açın. Su bardağı ağzı ile yuvarlak hamurlar kesin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri