Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Yeşil mercimekli karnabahar
Yeşil mercimekli karnabahar
Pratik Yeşil mercimekli karnabahar Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
Yarım su bardağı yeşil mercimek
1 adet küçük boy karnabahar
2 adet kırmızı biber
5 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet orta boy kırmızı soğan
2 tatlı kaşığı salça
3 adet kuru arnavutbiberi
1 su bardağı sıcak su
tuz, pulbiber

Hazırlanışı: Yeşil mercimeği yıkayıp haşladıktan sonra süzüp kenara alın. Karnabaharları çiçeklerine ayırın. Kırmızı biberleri küp doğrayın. Sıvıyağı tencereye alıp üzerine yemeklik doğradığınız soğanı ekleyin. 1-2 çevirdikten sonra salçayı ilave edin. Kırmızı biberleri ve karnabaharları tencereye ekleyin. Tuz ve arnavutbiberini ilave edin. Kapağını kapatıp çok kısık ateşte hiç su eklemeden pişmeye bırakın. Ara sıra tencereyi sallayarak yemeği karıştırın. Sebzeler saldıkları suyu çektiklerinde yeşil mercimekleri ve sıcak suyu ilave edin. Karnabaharlar yumuşayana kadar pişirin servis yapın.

Kaynak: Sofra


Yeşil mercimeği yıkayıp haşladıktan sonra süzüp kenara alın. Karnabaharları çiçeklerine ayırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patlıcanı tamamen soyup geniş bir kaba rendeleyin. Üzerine rendelenmiş soğan, yumurta, ekmek içi, kaşar peyniri ve galeta ununun yarısını ekleyin.

Sahrap Soysal'dan özel bir tatlı tarifi

Urfa yöresine ait olan ama neredeyse bütün Türkiye'de yapılan kurutulmuş patlıcan dolmasını bir de Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un usta aşçısı Alaaddin Kızılca'nın tarifiyle yapın...

Öncelikle eti kuşbaşı doğrayın ve tencereye alın. Tereyağıyla birlikte kavurun. Kuşbaşı doğranmış sivri biberi ekleyip, kavurmaya devam edin.

Ayıklayıp kılçıklarını çıkardığınız hamsiyi haşlayın. Süzdükten sonra bir çatalla ezin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri