Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Yeşil mercimekli karnabahar
Yeşil mercimekli karnabahar
Pratik Yeşil mercimekli karnabahar Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
Yarım su bardağı yeşil mercimek
1 adet küçük boy karnabahar
2 adet kırmızı biber
5 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet orta boy kırmızı soğan
2 tatlı kaşığı salça
3 adet kuru arnavutbiberi
1 su bardağı sıcak su
tuz, pulbiber

Hazırlanışı: Yeşil mercimeği yıkayıp haşladıktan sonra süzüp kenara alın. Karnabaharları çiçeklerine ayırın. Kırmızı biberleri küp doğrayın. Sıvıyağı tencereye alıp üzerine yemeklik doğradığınız soğanı ekleyin. 1-2 çevirdikten sonra salçayı ilave edin. Kırmızı biberleri ve karnabaharları tencereye ekleyin. Tuz ve arnavutbiberini ilave edin. Kapağını kapatıp çok kısık ateşte hiç su eklemeden pişmeye bırakın. Ara sıra tencereyi sallayarak yemeği karıştırın. Sebzeler saldıkları suyu çektiklerinde yeşil mercimekleri ve sıcak suyu ilave edin. Karnabaharlar yumuşayana kadar pişirin servis yapın.

Kaynak: Sofra


Yeşil mercimeği yıkayıp haşladıktan sonra süzüp kenara alın. Karnabaharları çiçeklerine ayırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Atom salatayı ayıklayıp ince ince doğrayın. Yıkayıp suyunu süzdükten sonra büyük bir kaseye alın. Taze soğanı yıkayıp ayıkladıktan sonra ince halkalar halinde doğrayın. Soğan halkaIarını salatanın üzerine serpin.

Yumurta, şeker ve tuzu mikserle çırpıp süt ve fındık yağını ilave edin.

Unu bir tutam tuzu, yumurtayı, sıvıyağı ve sütü bir kapta iyice karıştırın. Çok hafif yağlanmış teflon tavaya yarım kepçe dolusu krem karışımından koyun.

Köfte malzemelerini karıştırarak, köfte harcını hazırlayın. Bu hamurdan parçalar koparın ve parmak köfte gibi şekil verin. Hazırladığınız köfteleri çok az yağ ile teflon tavada kızartın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri