Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Yarmalı çorba
Yarmalı çorba
Pratik Yarmalı çorba Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
1 su bardağı yarma (1 gece önceden ıslatılmış)
2 adet kuzu incik
iki buçuk bu bardağı et suyu
3 çorba kaşığı tereyağı
4 diş sarımsak
1 demet maydanoz
bir tutam tuz

Hazırlanışı: Yarmayı haşlayıp süzün ve kenara alın. Kuzu etlerini de haşlayıp kemiklerinden ayırın ve küçük parçalar halinde doğrayın. Et suyunu bir tencereye alıp ocağa oturtun. Kaynamaya başlayınca haşlanmış yarma ve eti ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Birlikte 10 dakika kaynatın. Tereyağını bir tavaya alıp dövülmüş sarımsak ve kıyılmış maydanozu hafifçe soteleyin. Pişmekte olan çorbanın üzerine ilave edin. Bir iki taşım kaynatıp ocaktan alın. Sıcak olarak servis yapın.

Kaynak: Sofra


Yarmayı haşlayıp süzün ve kenara alın. Kuzu etlerini de haşlayıp kemiklerinden ayırın ve küçük parçalar halinde doğrayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kabuğunu soyduğunuz patates ve havuçları küp küp doğrayın. İnce kıyılmış soğan ve dövülmüş sarımsakla birlikte tencereye alın.

Polat Renaissance Hotel'in Executive Chef'i T. Yücel Dereyayla'dan sevgililer gününe özel çok özel bir tarif. Bonfile tutkunları mutlaka denemeli...

Bulguru yıkayıp süzün. Tereyağını bir tencerede eritip bulguru 1-2 dakika kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin.

Pirinci sıcak tuzlu su ile ıslatın. Diğer tarafta fasulyeyi ayıklayıp, çok küçük verev biçiminde doğrayın.

Pırasaları ayıklayıp yıkayın. 3 parmak genişliğinde doğrayın. Havuçları da soyup, ince uzun doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri