Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Yarmalı çorba
Yarmalı çorba
Pratik Yarmalı çorba Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
1 su bardağı yarma (1 gece önceden ıslatılmış)
2 adet kuzu incik
iki buçuk bu bardağı et suyu
3 çorba kaşığı tereyağı
4 diş sarımsak
1 demet maydanoz
bir tutam tuz

Hazırlanışı: Yarmayı haşlayıp süzün ve kenara alın. Kuzu etlerini de haşlayıp kemiklerinden ayırın ve küçük parçalar halinde doğrayın. Et suyunu bir tencereye alıp ocağa oturtun. Kaynamaya başlayınca haşlanmış yarma ve eti ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Birlikte 10 dakika kaynatın. Tereyağını bir tavaya alıp dövülmüş sarımsak ve kıyılmış maydanozu hafifçe soteleyin. Pişmekte olan çorbanın üzerine ilave edin. Bir iki taşım kaynatıp ocaktan alın. Sıcak olarak servis yapın.

Kaynak: Sofra


Yarmayı haşlayıp süzün ve kenara alın. Kuzu etlerini de haşlayıp kemiklerinden ayırın ve küçük parçalar halinde doğrayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Önce servis yapacağınız tabağın tabanını roka ile yükseltin. Somonları dilerseniz rulo sararak ya da gül şeklinde kıvırarak rokaların üzerine yerleştirin.

Kremayı kısık ateşte ocağa koyun. Isınınca çikolatayı kırıp, içine atın. Krema kaynamadan ocaktan alın.

Suyu tencereye alarak kaynatın. Mısır ununu ekleyerek hamur elde edin. Ocağın üzerinde 10 dakika karıştırarak pişirin.

Lebeni, Elazığ mutfağının vazgeçilmez bir çorbası. Yeni ve yöresel çorba denemek isteyenler için Eresin Crown Hotel'in genç aşçısı Cihan Şahin, Lebeni'nin nasıl yapılacağını anlattı...

Bulguru tencereye alın. Üzerini kapatacak şekilde ılık su ilave edip, bekletin. 45 dakika sonra, suyunu süzün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri