Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Yarmalı çorba
Yarmalı çorba
Pratik Yarmalı çorba Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
1 su bardağı yarma (1 gece önceden ıslatılmış)
2 adet kuzu incik
iki buçuk bu bardağı et suyu
3 çorba kaşığı tereyağı
4 diş sarımsak
1 demet maydanoz
bir tutam tuz

Hazırlanışı: Yarmayı haşlayıp süzün ve kenara alın. Kuzu etlerini de haşlayıp kemiklerinden ayırın ve küçük parçalar halinde doğrayın. Et suyunu bir tencereye alıp ocağa oturtun. Kaynamaya başlayınca haşlanmış yarma ve eti ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Birlikte 10 dakika kaynatın. Tereyağını bir tavaya alıp dövülmüş sarımsak ve kıyılmış maydanozu hafifçe soteleyin. Pişmekte olan çorbanın üzerine ilave edin. Bir iki taşım kaynatıp ocaktan alın. Sıcak olarak servis yapın.

Kaynak: Sofra


Yarmayı haşlayıp süzün ve kenara alın. Kuzu etlerini de haşlayıp kemiklerinden ayırın ve küçük parçalar halinde doğrayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Çırağan Sarayı sous chef'i Tuncay Terzioğlu'ndan çok farklı bir sahanda yumurta tarifi. Hurma ile yapılan bu tarif, iftar sofralarınıza fark katacak.

Ön hazırlık olarak içini temizlemek için balıkların karınlarını kesin. İç organlarını çıkardıktan sonra balıkları bol suda yıkayın. Keskin bir bıçak yardımıyla pullarını temizleyin.

3 su bardağı pirinci ayıklayın, 1 saat kadar tuzlu suda bekletin. Bol suyla yıkayın. 100 gram tereyağında pirinci kavurun.

Çilekleri ayıklamadan su dolu bir kaba koyun ve meyvaları zedelemeden yıkayın. Süzgece alın. Süzüldükten sonra ayıklayın.

Kızılcıkları yıkayın ve çekirdeklerinden ayırmak için kevgirden geçirin. Diğer tarafta, bakır tencerede toz şekeri 1 su bardağı su ilavesi ile eritin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri