Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Safranlı pilav içinde kuru fasulye
Safranlı pilav içinde kuru fasulye
Pratik Safranlı pilav içinde kuru fasulye Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
İç harcı için:
bir su bardağı kurufasulye
4 çorba kaşığı sıvıyağ
200 gram kıyma
5 dal taze soğan
1 tatlı kaşığı salça
yarım su bardağı sıcak su
tuz, pulbiber
pilav için: 3 su bardağı baldo pirinç
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tutam safran
yeteri kadar sıcak su
tuz

Hazırlanışı: İç harcı hazırlamak için, akşamdan ıslattığınız kurufasulyeyi haşlayıp süzün. Sıvıyağı bir tavaya alıp kıymayı kavurun. Üzerine ince kıydığınız taze soğanı ve salçayı ilave edin. Tuz ve pulbiber ekleyin. 2-3 dakika kavurup suyu ilave edin. Suyu tamamen çekince altını kapatıp, sıcak tutun. Diğer taraftan pilav için, safranı yarım kahve fincanı suda bekletin. Tereyağını bir tencerede kızdırıp üzerine eklediğiniz pirinci beyazlaşana kadar kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Safran ve tuz ilave edip kapağını kapatın. Orta ateşte yarı yarıya suyunu çekene kadar pişirin. Daha sonra altını kısıp tamamen suyunu çekene kadar bu şekilde pişirin. Ocağı kapatıp pilavın üzerine kağıt havlu serin. Tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika dinlendirin. Daha sonra uygun bir kabı yağlayıp pilavı ortası boş kalacak şekilde kaba yerleştirin. Kurufasulyeli içi pilavın ortasındaki boşluğa koyun. Üzerini düzeltip uygun bir tabağa ters çevirin. Dilimleyerek servis yapın.

Kaynak: Sofra


İç harcı hazırlamak için, akşamdan ıslattığınız kurufasulyeyi haşlayıp süzün. Sıvıyağı bir tavaya alıp kıymayı kavurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tereyağını bir tencereye alın ve küp doğranmış soğanı ilave edip, hafifçe kavurun. Kuzu kuşbaşı etini ilave edin ve harlı ateşte kavurmaya devam edin.

Kayısı ve fındıkları bıçakla kıyın. Bir kabın içerisinde yumurta ve şekeri çırpın. İçerisine eritip soğuttuğunuz margarini, labne peynirini, kabartma tozunu ve unu ilave edin.

Mayalı Hamuru hazırlayıp üzerini temiz bir bezle örtün. 20-25 dakika sıcak bir ortamda dinlendirin.

İftar sofralarınız için lezzetli bir tarif. The Marmara Pera'nın genç aşçısı sizler için anlattı...

Patlıcanların kabuklarını soyup boylamasına ikiye kesin. Daha sonra iki parmak kalınlığında doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri