Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Safranlı nohut
Safranlı nohut
Pratik Safranlı nohut Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
2 su bardağı kırık ya da normal nohut
750 gram kuş başı kuzu eti
3 çorba kaşığı tereyağı
20 dal taze soğan
3 çay kaşığı toz safran
yeteri kadar su
tuz

Hazırlanışı: Eti tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave edin. Üzerinde biriken köpükleri ara sıra alarak yumuşayana kadar haşlayın. Diğer taraftan ayrı bir tencerede nohudu haşlayıp süzün. Tereyağı bir tencereye alıp iri doğranmış taze soğanı 3-4 dakika kavurun. Üzerine haşlanmış et ve nohudu ilave edin. Etin haşlama suyunu ve safranı tencereye ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Daha sonra nohudun üzerini geçecek kadar su ekleyip pişmeye bırakın. Nohut yumuşayana kadar pişirip ocaktan alın.

Sofra Dergisi Eylül 2007 sayısından alınmıştır.


Eti tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave edin. Üzerinde biriken köpükleri ara sıra alarak yumuşayana kadar haşlayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

+ Limonun ve bir portakalın kabuğunu şerit soyun. Sularını sıkın. Üzüm suyunu, şarabı, 30 ml. portakal suyunu, limon ve portakalın kabuğunu kaynatıp 30 dakika demlendirin.

Domatesleri iri parçalar halinde kesip blendere alın. Üzerine maydanoz, beyaz peynir ve sarımsağı da ilave edip çekin.

Ispanakları yıkayıp kaynayan suda 1-2 dakika haşlayın. Süzüp elinizle sıktıktan sonra incecik kıyın ve geniş bir kaba alın.

Kuru fasulyeyi akşamdan ıslatın. Suyunu değiştirip değiştirip tuzlu suda diri kalacak şekilde haşlayın. Süzüp soğuk suda bekletin.

Bir büyük tencerede margarin eritilir. Yağı kızınca doğranmış havuç, şalgam ve kereviz rendesi katılıp karıştırarak 8-10 dakika pişirilir.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri