Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Safranlı nohut
Safranlı nohut
Pratik Safranlı nohut Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
2 su bardağı kırık ya da normal nohut
750 gram kuş başı kuzu eti
3 çorba kaşığı tereyağı
20 dal taze soğan
3 çay kaşığı toz safran
yeteri kadar su
tuz

Hazırlanışı: Eti tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave edin. Üzerinde biriken köpükleri ara sıra alarak yumuşayana kadar haşlayın. Diğer taraftan ayrı bir tencerede nohudu haşlayıp süzün. Tereyağı bir tencereye alıp iri doğranmış taze soğanı 3-4 dakika kavurun. Üzerine haşlanmış et ve nohudu ilave edin. Etin haşlama suyunu ve safranı tencereye ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Daha sonra nohudun üzerini geçecek kadar su ekleyip pişmeye bırakın. Nohut yumuşayana kadar pişirip ocaktan alın.

Sofra Dergisi Eylül 2007 sayısından alınmıştır.


Eti tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave edin. Üzerinde biriken köpükleri ara sıra alarak yumuşayana kadar haşlayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sıvı yağa tuz, 1 cay kasığı karabiber, 1 cay kasığı kırmızıbiber ve 1 cay kasığı kekiği karıştırın.

Patatesi soyup elma dilimi şeklinde doğrayın.

Milföy hamurlarını unlu zemine koyup 5 dakika oda sıcaklığında bekletin. Tartölet kalıplarının içini zeytinyağı ile yağlayın.

Ahududuyu dikkatlice yıkayın ve 150 ml. su ile birlikte bir tencereye koyun. Ahududuyu suyun içinde kabaca ezin. Kısık ateşte bir taşım kaynatın.

Tereyağını bir kaba alın. Beyaz peynir, kabartma tozu, pulbiber ve karabiber ilave edip karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri