Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Nohutlu ve üzümlü bulgur pilavı
Nohutlu ve üzümlü bulgur pilavı
Pratik Nohutlu ve üzümlü bulgur pilavı Tarifi

Malzemeler: 4-6 kişilik
2 su bardağı pilavlık bulgur
250 gram kuşbaşı doğranmış tavuk eti
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı haşlanmış nohut
100 gram kuru üzüm
2 çorba kaşığı kuşüzümü
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
yeteri kadar sıcak su
tuz, nane yaprağı

Hazırlanışı: Bulguru yıkayıp süzün. Tereyağını bir tencerede eritip bulguru 1-2 dakika kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Haşlanmış nohut, kuru üzüm ve kuşüzümünü ekleyin. Tuzunu ayarlayıp orta ateşte pişmeye bırakın. Diğer taraftan bir tavada sıvıyağı kızdırıp üzerine toz kırmızıbiber eklediğiniz tavukları sote edin ve kenara alın. Pilav suyunu çekince tavukları üzerine ekleyin. Yaprak yaprak kopardığınız naneyi ilave edip harmanlayın. Ocaktan alıp pilavın üzerine kağıt havlu koyun. Tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.


Bulguru yıkayıp süzün. Tereyağını bir tencerede eritip bulguru 1-2 dakika kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Un, tozşeker ve sütü çırpıp 20 dakika bekletin. Üzerine yumurtaları, yumurta sarısını ve tuzu ilave edin.

Sahrap Soysal'ın bayram tatlılarından biri...

Tüm malzemeler kırık buzla blender’da karıştırılır. Kokteyl bardağına konularak pipet eşliğinde servis edilir.

Akşamdan ıslattığınız barbunyayı haşlayıp süzün. Diğer taraftan patatesleri soyup, yatay olarak kullanacak şekilde üst kısmını kesin.

Tart hamuru için oda sıcaklığında beklemiş margarin, sıvıyağ, yoğurt, yumurta akı ve tuzu bir kaba alıp karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri