Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Nohutlu ve üzümlü bulgur pilavı
Nohutlu ve üzümlü bulgur pilavı
Pratik Nohutlu ve üzümlü bulgur pilavı Tarifi

Malzemeler: 4-6 kişilik
2 su bardağı pilavlık bulgur
250 gram kuşbaşı doğranmış tavuk eti
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı haşlanmış nohut
100 gram kuru üzüm
2 çorba kaşığı kuşüzümü
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
yeteri kadar sıcak su
tuz, nane yaprağı

Hazırlanışı: Bulguru yıkayıp süzün. Tereyağını bir tencerede eritip bulguru 1-2 dakika kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Haşlanmış nohut, kuru üzüm ve kuşüzümünü ekleyin. Tuzunu ayarlayıp orta ateşte pişmeye bırakın. Diğer taraftan bir tavada sıvıyağı kızdırıp üzerine toz kırmızıbiber eklediğiniz tavukları sote edin ve kenara alın. Pilav suyunu çekince tavukları üzerine ekleyin. Yaprak yaprak kopardığınız naneyi ilave edip harmanlayın. Ocaktan alıp pilavın üzerine kağıt havlu koyun. Tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.


Bulguru yıkayıp süzün. Tereyağını bir tencerede eritip bulguru 1-2 dakika kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Oda ısısında bekletilmiş margarin, yumurta, pudra şekeri, zeytinyağı, yoğurt ve vanilyayı hamur yoğurma kabına alıp malzemeleri birbirine yedirinceye kadar elinizle karıştırın.

Patlıcanı tamamen soyup geniş bir kaba rendeleyin. Üzerine rendelenmiş soğan, yumurta, ekmek içi, kaşar peyniri ve galeta ununun yarısını ekleyin.

Kup bardağınızın altına bolca krema koyun. Üzerine 3 top çikolatalı dondurma koyun. Ağzı tırtıklı kesilmiş kağıt ile bir huni yapın.

Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Üzerine kremayı ilave edip, karıştırın.

Beyaz,çikolatayı küçük parçalara bölüp yarım su bardağı kremayla birlikte karıştırarak benmari usulü eritin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri