Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Nohutlu bostan kebabı
Nohutlu bostan kebabı
Pratik Nohutlu bostan kebabı Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
3 adet bostan patlıcanı
yarım su bardağı haşlanmış nohut
iki buçuk su bardağı tavuk suyu
2 çay kaşığı tozşeker
2 çorba kaşığı sıvıyağ
200 gram kuşbaşı tavuk eti
1 adet havuç
3 adet çarliston biber
5 adet küçük boy mantar
1 tatlı kaşığı salça
4 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tozşeker
1 adet havuç
2 dal dereotu
tuz, toz kırmızıbiber

Hazırlanışı: Patlıcanları alacalı soyup ikiye bölün. Düz durabilmesi için alt kısımlarını biraz kesin. İçlerini bir kaşık yardımı ile çıkarıp acısını almak için tuzlu suda 10 dakika bekletin. Yıkayıp süzdükten sonra düz bir tencereye alın. Üzerine 2 su bardağı tavuk suyu, tozşeker ve tuz ekleyin. Kapağı kapalı olarak patlıcanlar yumuşayana kadar pişirin. Diğer taraftan, sıvıyağı kızdırıp tavuğu ve toz kırmızıbiberi ekleyin. Tavuk suyunu salıp yeniden çekince, ince doğradığınız havuç ve biberleri ilave edin. Bir iki çevirip dörde bölünmüş mantarları ilave edin. Salçayı ekleyip kavurun. Haşlanmış nohutları ilave edin. Şöyle bir çevirdikten sonra kalan tavuk suyunu üzerine ekleyin. Tuzunu ayarlayın. 5 dakika birlikte pişirin. Pişirdiğiniz patlıcanları bir fırın tepsisine alıp, hazırladığınız harcı içlerine paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Dereotu ile süsleyerek servis yapın.


Patlıcanları alacalı soyup ikiye bölün. Düz durabilmesi için alt kısımlarını biraz kesin. İçlerini bir kaşık yardımı ile çıkarıp acısını almak için tuzlu suda 10 dakika bekletin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Binnur Siyako'dan pratik, lezzetli ve bol vitaminli bir çorba tarifi...

Krep için süt, un, yumurta, sıvıyağ ve tuzu iyice çırpın. Tavayı yağlayın ve bir kepçe dolusu hamuru tavaya dökün.

Un, tozşeker ve sütü çırpıp 20 dakika bekletin. Üzerine yumurtaları, yumurta sarısını ve tuzu ilave edin.

Diabet hastaları için Doktor Gülseren Ünsün'ün kitabından haşlama tavuk tarifi..

Yumurta sarıları, tozşeker ve vanilyayı mikserle çırpın. Labne peynirini ekleyip çırpmaya devam edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri