Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Nohut Güveç
Nohut Güveç
Pratik Nohut Güveç Tarifi

Malzemeler: (4 Kişilik)
1 Su Bardağı Nohut
2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
2 Doğranmış Kuru Soğan
2 Büyük Patlıcan
3 Kırmızıbiber
2 Büyük Patates
2 Diş Sarmısak
Pul biber, Yenibahar
Tuz, Karabiber
2 Çay Kaşığı Zeytin Ezmesi
2 Çay Kaşığı Domates Püresi
 
Hazırlanışı:
Nohutları akşamdan ıslatın. Süzüp 10 dakika pişirin ve tekrar süzün.
Patlıcanları dilimleyip tuzlayın. Yıkayıp kurulayın. Doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun. Patlıcan, biber ve domatesleri kızartın.
Nohut ve sebzeleri güvece kat kat dizin. Sarımsak, pul biber ve yenibaharı ekleyin.
Zeytin ezmesi, domates püresi ve 2 yemek kaşığı suyu karıştırıp güvece ilave edin. Su ekleyip kapağını kapatın. 190 derece fırında 1.5 saat pişirin. Servis yapın.


Nohutları akşamdan ıslatın. Süzüp 10 dakika pişirin ve tekrar süzün. Patlıcanları dilimleyip tuzlayın. Yıkayıp kurulayın. Doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun. Patlıcan, biber ve domatesleri kızartın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Neslihan Hanım'dan çölyaklılar için ekmek tarifi

Kabağı temizleyip dilimledikten sonra tozşeker ilave ederek kendi bıraktığı suyu çekene kadar pişirin.

Bademleri robottan geçirin. Tüm malzemeyi birbirine iyice yedirin.

Meyvaları yıkayıp çekirdeklerini çıkarın. Üzerine toz şeker koyup bir gece bekletin. Ertesi gün 1 su bardağı soğuk su ekleyip orta ateşte kaynatın.

Öncelikle sosu hazırlayın. Bunun için domatesi, sarımsağı, tohumları çıkarılmış biberi, kabuğu soyulmuş elmayı, soğanı, 1 su bardağı su ile haşlayın. Blenderden geçirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri