Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Nohut Güveç
Nohut Güveç
Pratik Nohut Güveç Tarifi

Malzemeler: (4 Kişilik)
1 Su Bardağı Nohut
2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
2 Doğranmış Kuru Soğan
2 Büyük Patlıcan
3 Kırmızıbiber
2 Büyük Patates
2 Diş Sarmısak
Pul biber, Yenibahar
Tuz, Karabiber
2 Çay Kaşığı Zeytin Ezmesi
2 Çay Kaşığı Domates Püresi
 
Hazırlanışı:
Nohutları akşamdan ıslatın. Süzüp 10 dakika pişirin ve tekrar süzün.
Patlıcanları dilimleyip tuzlayın. Yıkayıp kurulayın. Doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun. Patlıcan, biber ve domatesleri kızartın.
Nohut ve sebzeleri güvece kat kat dizin. Sarımsak, pul biber ve yenibaharı ekleyin.
Zeytin ezmesi, domates püresi ve 2 yemek kaşığı suyu karıştırıp güvece ilave edin. Su ekleyip kapağını kapatın. 190 derece fırında 1.5 saat pişirin. Servis yapın.


Nohutları akşamdan ıslatın. Süzüp 10 dakika pişirin ve tekrar süzün. Patlıcanları dilimleyip tuzlayın. Yıkayıp kurulayın. Doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun. Patlıcan, biber ve domatesleri kızartın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tencereye yağı alın. Temizlenmiş arpacık soğanları, küp biçiminde doğranmış havucu ekleyin. Soğanlar pembeleşene dek kavurun.

Patlıcanları alacalı soyup kuşbaşı şeklinde doğrayın. Bol tuz serperek 15 dakika bekletin.

Fasulyeyi akşamdan ıslatın. Daha sonra haşlayıp süzün. Patlıcanı ateşte közleyin. Ayıklayıp, incecik kıyın. Soğanı piyazlık doğrayın.

Patlıcanları alacalı soyup, dilimleyin doğrayın. Domates dilimleriyle beraber şişlere geçirin.

Un, bir kahve fincanı süt, sıvıyağ, tozşeker ve bir tutam tuzu derin bir kasede kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri