Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Nohut Güveç
Nohut Güveç
Pratik Nohut Güveç Tarifi

Malzemeler: (4 Kişilik)
1 Su Bardağı Nohut
2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
2 Doğranmış Kuru Soğan
2 Büyük Patlıcan
3 Kırmızıbiber
2 Büyük Patates
2 Diş Sarmısak
Pul biber, Yenibahar
Tuz, Karabiber
2 Çay Kaşığı Zeytin Ezmesi
2 Çay Kaşığı Domates Püresi
 
Hazırlanışı:
Nohutları akşamdan ıslatın. Süzüp 10 dakika pişirin ve tekrar süzün.
Patlıcanları dilimleyip tuzlayın. Yıkayıp kurulayın. Doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun. Patlıcan, biber ve domatesleri kızartın.
Nohut ve sebzeleri güvece kat kat dizin. Sarımsak, pul biber ve yenibaharı ekleyin.
Zeytin ezmesi, domates püresi ve 2 yemek kaşığı suyu karıştırıp güvece ilave edin. Su ekleyip kapağını kapatın. 190 derece fırında 1.5 saat pişirin. Servis yapın.


Nohutları akşamdan ıslatın. Süzüp 10 dakika pişirin ve tekrar süzün. Patlıcanları dilimleyip tuzlayın. Yıkayıp kurulayın. Doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun. Patlıcan, biber ve domatesleri kızartın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğanı soyup küp küp doğrayın. Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanı kavurun.

lspanağı ayıklayın. Kök kısmını 5 cm. uzunluğunda keserek ayırın, iyice yıkayın.

Meşhur analı kızlı yemeğinin nasıl yapıldığını merak edenler bilgisayar başına. Bulgur yemekleri konusunda uzman Nursen Doğan sizler için bu özel tarifi paylaştı...

Bir demet taze soğanı 1 cm uzunluğunda kıyın. 1 tatlı kaşığı sıvıyağda pembeleşinceye kadar soteleyin. İçine tuz ve karabiber ilave edip kenara alın.

Ekmek kızartma makinesinde ekmekleri hafifçe kızartın. Mikserin doğrayıcı ucu ile ufalayıp toz haline getirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri