Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Mercimekli taze fasulye
Mercimekli taze fasulye
Pratik Mercimekli taze fasulye Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
1 su bardağı yarı yarıya haşlanmış yeşil mercimek
2 adet soğan
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 adet havuç
2 diş sarımsak
3 adet domates
1 kg taze fasulye
1 çorba kaşığı pirinç
2 kesme şeker
tuz, maydanoz

Hazırlanışı: Mercimeği haşlayıp süzün. Bir tencereye yemeklik doğranmış soğan ve 1 kahve fincanı zeytinyağını alın. Kavurup, havuç ve ezilmiş sarımsağı ekleyin. 1-2 kez çevirip, ayıklanıp ince şerit biçiminde doğranmış taze fasulyeyi ekleyin. Ardından yarı yarıya haşlanmış mercimeği, tuz, şeker ve üzerini bir parmak geçecek kadar su ilave edin. 5 dakika sonra küp doğranmış domatesleri ekleyin. Ardından pirinci ilave edin. Kısık ateşte 20 dakika pişirin. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpip servis yapın.


Mercimeği haşlayıp süzün. Bir tencereye yemeklik doğranmış soğan ve 1 kahve fincanı zeytinyağını alın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yeşil mercimeği yıkayıp haşladıktan sonra süzüp kenara alın. Karnabaharları çiçeklerine ayırın.

Pirinci tuzlu ve limonlu sıcak suda 15 dakika bekletin. Bol suyla durulayıp süzün. Margarini tencerede eritin. Arpa şehriyeleri ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.

Fırın kabının içine, iyice yıkadığınız maydanozun tamamını, sapları ile birlikte yayın.

Sosu hazırlamak için soğan yağda pembeleşinceye kadar kavrulur, üzerine salça, un ve su ilave edilir. Sarımsak dövülüp içine atılır. Nohut ve köfteler eklenir.

İstanbullu Rum kadınların misafirlerine sunmak için yaptığı kaşık tatlılarının içinde özel beceri gerektiren bir tatlıdır kaymaklı beyaz çevirme tatlısı…

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri