Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Mercimekli bulgur pilavı
Mercimekli bulgur pilavı
Pratik Mercimekli bulgur pilavı Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 çay bardağı yeşil mercimek
500 gram kuzu eti (iri parça)
yarım çay bardağı sıvıyağ
yarım demet taze soğan
tuz
yeteri kadar su ya da et suyu

Hazırlanışı: Eti yumuşayana kadar haşladıktan sonra iri parçalar halinde didikleyip kenara alın. Sıvıyağı bir tencereye alıp iki doğranmış taze soğanı hafifçe kavurun. Üzerine yıkanıp süzülmüş bulguru ilave edin ve 5 dakika kavurun. Daha sonra et, haşlanmış mercimek ve üzerini geçecek kadar su ilave edin. Kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirin. Tencerenin üzerine kağıt havlu serin. 10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.


Eti yumuşayana kadar haşladıktan sonra iri parçalar halinde didikleyip kenara alın

Son Aranan Yemek Tarifleri

Semizotunu yıkayıp, suyunu süzün. Bir servis tabağına alın.

Su ve şekeri 30 dakika kadar kaynatın. Küp şeklinde doğranmış meyveleri, kakule tohumu ve damla sakızı da ekleyerek, 30 dakika daha kaynatın.

Orta boy bir tencereye önce 1 bardak süt ile nişasta ve unu koyun. Bir tel çırpıcıyla (ya da çatalla) iyice ezip çırparak un ve nişastayı ezin.

Vişneli jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Küçük tart kalıplarını suyla ıslatıp içlerine jöleyi paylaştırın.

Kıvırcığı yıkayıp irice doğradıktan sonra geniş bir kaseye alın. Üzerine verev doğranmış pırasa ve dilimlenmiş turpları ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri