Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Mercimekli bulgur pilavı
Mercimekli bulgur pilavı
Pratik Mercimekli bulgur pilavı Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 çay bardağı yeşil mercimek
500 gram kuzu eti (iri parça)
yarım çay bardağı sıvıyağ
yarım demet taze soğan
tuz
yeteri kadar su ya da et suyu

Hazırlanışı: Eti yumuşayana kadar haşladıktan sonra iri parçalar halinde didikleyip kenara alın. Sıvıyağı bir tencereye alıp iki doğranmış taze soğanı hafifçe kavurun. Üzerine yıkanıp süzülmüş bulguru ilave edin ve 5 dakika kavurun. Daha sonra et, haşlanmış mercimek ve üzerini geçecek kadar su ilave edin. Kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirin. Tencerenin üzerine kağıt havlu serin. 10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.


Eti yumuşayana kadar haşladıktan sonra iri parçalar halinde didikleyip kenara alın

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğanları soyup ince ince kıyın. Patates ve havucu soyup yıkayın. Küçük küpler halinde doğrayın. Maydanoz yapraklarını yıkayıp kıyın.

Ekmeklerin üzerine margarini sürün ve 6 dilimini tepsinin tabanına yayın. Maydanoz, soğan, mantar ve sivri biberi robottan geçirin.

Pırasaları irice doğrayıp haşlayın. Sudan alın ve elinizle sıkarak fazla suyunu akıtın.

Bir tavaya tereyağı konup kızdırılır. Yumurtalar bozulmayacak şekilde yan yana kırılır, üzerine sırayla tuz, karabiber, kaşarpeyniri rendesi ve pul biber serpilir.

Unu derin bir kaseye alıp, ortasını havuz şeklinde açın. Yumurta, tuz ve suyu ilave edin. Sert bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri