Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kurufasulyeli ekmekler
Kurufasulyeli ekmekler
Pratik Kurufasulyeli ekmekler Tarifi

Malzemeler: 5 kişilik
Yarım su bardağı kurufasulye
8 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
2 çay kaşığı pulbiler
5-6 dal maydanoz
10 dilim ekmek
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
10 dilim füme et
tuz

Hazırlanışı: Akşamdan ıslattığınız kurufasulyeyi haşlayıp süzün. 4 çorba kaşığı sıvıyağı bir tavaya alıp üzerine salça ve kurufasulyeyi ekleyin. 2-3 dakika kavurun. Pulbiber ve tuz ilave edip harmanlayın. Ocaktan alıp ince kıyılmış maydanoz ekleyin. Diğer taraftan kalın sıvıyağ ve toz kırmızıbiberi karıştırıp ekmeklerin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üstleri kızarana kadar pişirip çıkarın. Ekmekleri servis tabağına alıp üstlerine birer dilim füme et koyun. Hazırladığınız kurufasulyeli harcı ekmeklere paylaştırıp servis yapın.


Akşamdan ıslattığınız kurufasulyeyi haşlayıp süzün. 4 çorba kaşığı sıvıyağı bir tavaya alıp üzerine salça ve kurufasulyeyi ekleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Makarnayı bütün olarak tuzlu suda 8-10 dakika haşlayın. Süzdükten sonra kaşar peyniri ve yuvarlak doğranmış sosis ile harmanlayın.

Hurmaları bir tencereye alıp üzerine 5 çorba kaşığı sıcak su ekleyin ve yumuşayana kadar bekletin.

Öncelikle 1 kg ıspanağı iyice yıkayıp, yapraklarını ince kıyın.

Bir kaseye yumurtaları kırıp, tuz ve biberini ilave ettikten sonra telle hafifçe çırpın. Bu çırpma sonunda yumurtanın sarısı akı birbirine karışmış olmalı, ancak yumurta akları köpürmemelidir.

Pirinci haşlayıp, süzün. Sütü ilave edip, orta ateşte pişmeye bırakın. Süt kaynama noktasına geldiğinde tozşekeri ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri