Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kurufasulye pilakisi
Kurufasulye pilakisi
Pratik Kurufasulye pilakisi Tarifi

Malzemeler: 7-8 kişilik
Yarım kg kurufasulye
¾ çay bardağı zeytinyağı
2 adet soğan
1 adet havuç
1 adet patates
2 adet domates
6-7 diş sarımsak
yarım çorba kaşığı tozşeker
tuz, ¼ limonun suyu
yarım demet dereotu

Hazırlanışı: Fasulyeyi akşamdan (yani en az 12 saat öncesinden) yıkadıktan sonra, üzerini 2 parmak aşacak kadar su ile ıslatın. Sonra fasulyeleri tekrar yıkayarak basınçlı bir tencereye alın. Üzerine, 2 parmak aşacak kadar su ilave edin ve fasulyeleri hafif diri kalacak şekilde haşlayıp ateşten alın. Ayrı bir tencereye zeytinyağını alıp piyazlık doğranmış soğanları ekleyerek pembeleşene kadar kavurun. Dilimlenmiş havucu da ekleyip yarım dakika daha kavurun. Bu arada patatesleri kuşbası iriliğinde doğrayın. Patatesleri tenceredeki sebzelere ilave edip, 1 dakika daha sebzeler hafifçe yumuşayana dek karıştırarak kavurun. Ardından kurufasulyeyi, çekirdekleri ayıklanıp rendelenmiş domatesleri, dövülmüş sarımsakları, tozşekeri ve tuzu tencereye ilave edin. Üzerine, 2 parmak aşacak kadar suyu ekleyip, ağır ateşte sebzeler ve fasulyeler yumuşayana dek pişirin. Ateşten alıp pilakiyi soğutun ve üzerine limon suyu gezdirin. Ardından kıyılmış dereotu serpip servis yapın. 

Kaynak: Sofra


Fasulyeyi akşamdan (yani en az 12 saat öncesinden) yıkadıktan sonra, üzerini 2 parmak aşacak kadar su ile ıslatın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

İftar sofralarınız için osmanlı mutfağından muhteşem bir köfte tarifi. The Marmara Pera'nın usta açşısının bu lezzetine doyamadık...

Radisson Sas Bosphorus Hotel'in usta aşçısı Mehmet Soykan'dan beyaz veya sek şarabınızı yudumlarken tadabileceğiniz muhteşem bir meze tabağı tarifi...

Yeşil mercimeği yıkayıp haşladıktan sonra süzüp kenara alın. Karnabaharları çiçeklerine ayırın.

Kurutulmuş mürdüm eriğini yıkayıp tencereye alın. Bir miktar su ekleyip yumuşayana kadar pişirin.

Hamsileri ayıklayıp kılçıklarını çıkarın. Mısır ununa bulayarak kızgın yağda kızartın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri