Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kurufasulye pilakisi
Kurufasulye pilakisi
Pratik Kurufasulye pilakisi Tarifi

Malzemeler: 7-8 kişilik
Yarım kg kurufasulye
¾ çay bardağı zeytinyağı
2 adet soğan
1 adet havuç
1 adet patates
2 adet domates
6-7 diş sarımsak
yarım çorba kaşığı tozşeker
tuz, ¼ limonun suyu
yarım demet dereotu

Hazırlanışı: Fasulyeyi akşamdan (yani en az 12 saat öncesinden) yıkadıktan sonra, üzerini 2 parmak aşacak kadar su ile ıslatın. Sonra fasulyeleri tekrar yıkayarak basınçlı bir tencereye alın. Üzerine, 2 parmak aşacak kadar su ilave edin ve fasulyeleri hafif diri kalacak şekilde haşlayıp ateşten alın. Ayrı bir tencereye zeytinyağını alıp piyazlık doğranmış soğanları ekleyerek pembeleşene kadar kavurun. Dilimlenmiş havucu da ekleyip yarım dakika daha kavurun. Bu arada patatesleri kuşbası iriliğinde doğrayın. Patatesleri tenceredeki sebzelere ilave edip, 1 dakika daha sebzeler hafifçe yumuşayana dek karıştırarak kavurun. Ardından kurufasulyeyi, çekirdekleri ayıklanıp rendelenmiş domatesleri, dövülmüş sarımsakları, tozşekeri ve tuzu tencereye ilave edin. Üzerine, 2 parmak aşacak kadar suyu ekleyip, ağır ateşte sebzeler ve fasulyeler yumuşayana dek pişirin. Ateşten alıp pilakiyi soğutun ve üzerine limon suyu gezdirin. Ardından kıyılmış dereotu serpip servis yapın. 

Kaynak: Sofra


Fasulyeyi akşamdan (yani en az 12 saat öncesinden) yıkadıktan sonra, üzerini 2 parmak aşacak kadar su ile ıslatın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tatlı balkabağını sabukları soyulmuş ve kavun gibi ince dilimlenmiş olarak satın alabileceğiniz gibi pazarlarda satılan ufak kabakları soydurup kullanabilirsiniz.

Sağlığa çok faydalı bir bitki olan ısırgan otu salatasını hiç denediniz mi. Sağlıklı beslenmek istiyorsanız bu salatayı mutlaka deneyin...

Soğanı kıyın, sıvı yağda pembeleştirin. Pirinci ilave edip kavurmaya devam edin. Mantarları ince ince doğrayın. Et suyu ile pirince ilave ağzını kapatın. Pilavı 20 dakika kısık ateşte pişirin.

Taze fasulye ile yapılabilecek lezzetli bir tarif. Sheraton Hotel'in usta aşçılarından Adnan Sezer sizler için anlattı.

Yumurtaların ak ve sarılarını ayırın. Akları bir tutam tuzla birlikte mikserle kar haline gelene dek çırpın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri