Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Keşkek
Keşkek
Pratik Keşkek Tarifi

Türk mutfağının ve bayramların vazgeçilmez yemeklerinden biri olan keşkeki yaparak sevdiklerinize lezzetli sofralar hazırlayın.

Malzemeler: 6 kişilik
750 gram parçalanmış kuzu budu
3 su bardağı su
1 su bardağı yarma (akşamdan ıslatılmış)
1 su bardağı nohut (akşamdan ıslatılmış)
12 diş sarımsak
1 çorba kaşığı tereyağı
2’şer çay kaşığı tuz, pulbiber

Hazırlanışı: İri parçalanmış kuzu budunu, 3 su bardağı ve ıslatılmış 1 su bardağı nohudu düdüklü tencerede 15 dakika pişirin. Daha sonra 1 su bardağı yarıma, diş halindeki sarımsaklar, kırmızı pulbiber, tuz ve 1 çorba kaşığı tereyağını ekleyin. Suyu azalmışa kıvamına göre kaynar su ilave edin. Kısık ateşte 60 dakika pişirin. Dilerseniz suyunu çektirerek fırında üzerini de kızartabilirsiniz.

Aşçının notu: Bu yemek, Tokat yöresinde 1 tatlı kaşığı çemen katılarak yapılmaktadır. Değişik yörelerde de 1 çay kaşığı tarçın katılır.


Türk mutfağının ve bayramların vazgeçilmez yemeklerinden biri olan keşkeki yaparak sevdiklerinize lezzetli sofralar hazırlayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bir kapta yumurta ve tozşekeri iyice çırpın. Ardından süt, sıvıyağ, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip karıştırarak katın.

Osmanlı Mutfağı'nun unutulmaya yüz tutmuş bayram tatlılarından biri. Maslak Sheraton Hotel'in pastane şefi sizler için anlattı...

Patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin. Eritilmiş margarin, yumurta, kabartma tozu ve tuz ekleyip yoğurun.

Farklı bir kurabiye denemek isteyenler için yeni bir tarif. Acı sevenler de bu kurabiyeye bayılacak..

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri