Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Karışık Baklagil Yemeği
Karışık Baklagil Yemeği
Pratik Karışık Baklagil Yemeği Tarifi

Malzemeler: (4 Kişilik)
1 Çay Fincanı Kurufasulye
1 Çay Fincanı Barbunya
2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
1 Soğan
2 Diş Sarmısak
1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
2-3 Domates
1 Limon Suyu
1 Su Bardağı Su
Bir Tutam Kırmızıbiber
1 Tatlı Kaşığı Kimyon
1 Çay Kaşığı Karabiber
4-5 Dal Maydanoz
Tuz

Hazırlanışı:
Fasulye ve barbunyayı bir gece soğuk suda bekletip süzün. Tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave ederek yüksek ateşte 10 dakika kadar kaynatın.
Soğanı ince ince kıyın, sarımsağı ezin. Domateslerin kabuklarını soyup doğrayın. Sıvıyağı derin bir tencerede kızdırıp soğan ve sarımsağı pembeleştirin. Baharatları ve salçayı ekleyip kavurun. Limon suyu, domates, 1 su bardağı su ve tuz ilave edin.
Kaynayınca fasulye ve barbunyayı ekleyin. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte 30-40 dakika pişirin. Fasulye yumuşayıp suyunu çekince ateşten alın. Kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın.


Fasulye ve barbunyayı bir gece soğuk suda bekletip süzün. Tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave ederek yüksek ateşte 10 dakika kadar kaynatın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Meyvelerin ve havucun kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarın.

Hamsiyi ayıklayıp kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp suyunu süzdükten sonra incecik kıyın.

Lahanaların yapraklarını temizleyip yıkayın. Bir tencerede bol miktarda suyu kaynatın.

Un ve tozşekeri margarinde pembeleştirin. Ocaktan alarak azar azar sütü ilave edin. Vanilyayı ekleyerek tekrar ocağa oturtun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri