

Pratik Kırmızı mercimekli ve sebzeli et Tarifi
Malzemeler: 4 kişilik
Yarım su bardağı kırmızı mercimek
400 gram kuşbaşı et
4 çorba kaşığı sıvıyağ
15 adet arpacık soğan
2 adet havuç
3 adet çarliston biber
1 tatlı kaşığı salça
yeteri kadar sıcak su
1-2 dal maydanoz
tuz, karabiber
Hazırlanışı: Kırmızı mercimeği yarı yarıya haşlayıp süzdükten sonra kenara alın. Eti bir tencereye alıp, suyunu salıp yeniden çekene kadar kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyerek pişmeye bırakın (et pişene kadar gerekirse üzerine sıcak su ekleyin). Sıvıyağı ayrı bir tavaya alıp temizlediğiniz arpacık soğanları kavurun. Üzerine verev doğradığınız havuç ve çarliston biberleri ilave edin. Salçayı da ekledikten sonra, bir iki çevirip ocaktan alın. Et yumuşayınca sebzeleri ve yarım haşladığınız mercimeği üzerine ekleyin. 1-2 dakika birlikte sote edin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Tencereye 1 su bardağı sıcak sı ekleyin. Mercimek yumuşayınca ocaktan alın. Maydanozla süsleyerek servis yapın.
Kırmızı mercimeği yarı yarıya haşlayıp süzdükten sonra kenara alın. Eti bir tencereye alıp, suyunu salıp yeniden çekene kadar kavurun.
Yemek Kategorileri
Son Aranan Yemek Tarifleri
Crowne Plaza Hotel'in ödüllü aşçısı Sami Sönmez'in hazırladığı dönerli beyti kebap, yufkalı bulgur pilavıyla hem lezzetli hem de hoş bir sunum halini alıyor...
Ayşe Tüter'in tarifi
Bayram için kolayca yapabileceğiniz bir gözleme tarifi...
Beslenme ve Diyet Uzmanı Nil Şahin Gürhan'dan lezzetli, pratik ve kalorisi az bir yemek...
İftar ve sahur sofraları için hafif ve pratik bir yemek tarifi...
Yemek Tarifleri
Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri