Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kırmızı mercimekli ve sebzeli et
Kırmızı mercimekli ve sebzeli et
Pratik Kırmızı mercimekli ve sebzeli et Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
Yarım su bardağı kırmızı mercimek
400 gram kuşbaşı et
4 çorba kaşığı sıvıyağ
15 adet arpacık soğan
2 adet havuç
3 adet çarliston biber
1 tatlı kaşığı salça
yeteri kadar sıcak su
1-2 dal maydanoz
tuz, karabiber

Hazırlanışı: Kırmızı mercimeği yarı yarıya haşlayıp süzdükten sonra kenara alın. Eti bir tencereye alıp, suyunu salıp yeniden çekene kadar kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyerek pişmeye bırakın (et pişene kadar gerekirse üzerine sıcak su ekleyin). Sıvıyağı ayrı bir tavaya alıp temizlediğiniz arpacık soğanları kavurun. Üzerine verev doğradığınız havuç ve çarliston biberleri ilave edin. Salçayı da ekledikten sonra, bir iki çevirip ocaktan alın. Et yumuşayınca sebzeleri ve yarım haşladığınız mercimeği üzerine ekleyin. 1-2 dakika birlikte sote edin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Tencereye 1 su bardağı sıcak sı ekleyin. Mercimek yumuşayınca ocaktan alın. Maydanozla süsleyerek servis yapın.


Kırmızı mercimeği yarı yarıya haşlayıp süzdükten sonra kenara alın. Eti bir tencereye alıp, suyunu salıp yeniden çekene kadar kavurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yağı, unu ve parçalara ayırdığınız mayayı bir el mikseri ile iyice karıştırın. Daha sonra elinizin de yardımı ile yumuşak bir hamur oluşturun.

Urfa yöresine ait olan ama neredeyse bütün Türkiye'de yapılan kurutulmuş patlıcan dolmasını bir de Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un usta aşçısı Alaaddin Kızılca'nın tarifiyle yapın...

Bir tencereye un, tozşeker, yumurta ve sütü aktarıp çırpın ve ocakta kaynayana dek karıştırarak pişirin.

Pırasa ve soğanları ince kıyın. Bir tencerede margarini eritip soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.

Ön hazırlık olarak soğanı ayıklayıp, küçük küpler halinde doğrayın. Patatesin kabuklarını soyun. Havucu kazıyın. Her iki sebzeyi de iri zar biçimi doğrayın. Bezelyeyi ayıklayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri