Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Fırında Pastırmalı Kuru Fasulye
Fırında Pastırmalı Kuru Fasulye
Pratik Fırında Pastırmalı Kuru Fasulye Tarifi

Malzemeler: (4 Kişilik)
250 gram kuru fasulye
2 adet soğan
Yarım cay bardağı
Mısırözü yağı
1çorba kasığı domates salçası
2adet sivri biber
50 gram pastırma
1 çorba kasığı tereyağı
1 tatlı kasığı nane
1 cay kasığı karabiber, tuz
 
Hazırlanışı:
Kuru fasulyeyi haşlayın. Soğanları yemeklik doğrayın. Yarım cay bardağı sıvı yağı kızdırın. Soğanları içine atıp, kavurun. Üzerine 1 çorba kasığı domates salçası, 2 adet küçük doğranmı biberi ilave edin. Haşlanmış fasulyeleri de tencereye alın.
Üzerini örtecek kadar su ilave edin. Kısık ateşte sebzeler suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan aldığınız tencereyi fırın kabına boşaltın. Pastırmayı küçük küçük doğrayın, 1 çorba kasığı tereyağını eritin. Pastırmaları içine atıp kavurun.
Fasulyelere ekleyin. Tuzum serpin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin, 1 tatlı kasığı nane ve 1 cay kasığı karabiberi ekleyip servis yapın.


Kuru fasulyeyi haşlayın. Soğanları yemeklik doğrayın. Yarım cay bardağı sıvı yağı kızdırın. Soğanları içine atıp, kavurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kuzu butlarından ve boşluğundan alınan etler, özel zırh ile çekilip kıyma haline getirilir. Kırmızıbiber, kuru soğan ve baharatlar ile marine edilir.

Kıymayı bir kaseye alın. Rendelenmiş soğan, galeta unu, su, sıvıyağ, tuz ve karabiber ekleyip, yoğurun.

Home Store Cafe pastacılarından Ayhan Lafçı'dan yaz günlerinizi serinletecek bir dondurma kulesi tarifi. Dilerseniz kağıt helva ile de yapabileceğiniz basit bir tarif...

Fasulyeleri ayıklayıp, incecik doğrayın (kılçıklarını da çıkarın).

Bisküvileri ufalayıp kaselere paylaştırın. Süt, pirinç unu, şeker, limon kabuğu rendesi ve vanilyayı bir tencerede karıştırıp ocağa koyun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri