Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Fırında Pastırmalı Kuru Fasulye
Fırında Pastırmalı Kuru Fasulye
Pratik Fırında Pastırmalı Kuru Fasulye Tarifi

Malzemeler: (4 Kişilik)
250 gram kuru fasulye
2 adet soğan
Yarım cay bardağı
Mısırözü yağı
1çorba kasığı domates salçası
2adet sivri biber
50 gram pastırma
1 çorba kasığı tereyağı
1 tatlı kasığı nane
1 cay kasığı karabiber, tuz
 
Hazırlanışı:
Kuru fasulyeyi haşlayın. Soğanları yemeklik doğrayın. Yarım cay bardağı sıvı yağı kızdırın. Soğanları içine atıp, kavurun. Üzerine 1 çorba kasığı domates salçası, 2 adet küçük doğranmı biberi ilave edin. Haşlanmış fasulyeleri de tencereye alın.
Üzerini örtecek kadar su ilave edin. Kısık ateşte sebzeler suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan aldığınız tencereyi fırın kabına boşaltın. Pastırmayı küçük küçük doğrayın, 1 çorba kasığı tereyağını eritin. Pastırmaları içine atıp kavurun.
Fasulyelere ekleyin. Tuzum serpin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin, 1 tatlı kasığı nane ve 1 cay kasığı karabiberi ekleyip servis yapın.


Kuru fasulyeyi haşlayın. Soğanları yemeklik doğrayın. Yarım cay bardağı sıvı yağı kızdırın. Soğanları içine atıp, kavurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Derin bir yoğurma kabının içine yumurtaları kırıp eritilip ılıtılmış yağı ekleyin. Üzerine lor, karbonat, un ve fındık içini ilave edip yoğurmaya başlayın

Soğanları soyun ve yarım halkalar halinde doğrayıp bir tutam tuzla ovan. Cevizi ekleyip karıştırın

Patates cipsini ezin. Ezilmiş cipsin ¾’ünü krema ile karıştırın.

Derin bir tencerede süt ve süt kremasını karıştırıp kaynatın. İki paket vanilyayı ekleyip karıştırın. Tekrar 10 dakika kadar pişirin. Karışımı ateşten alıp dinlendirin.

Karadeniz deyince akla gelen ilk yemeklerden biri Hamsi Pilavı. Özellikle Ordu, Giresun ve Samsun'da yaygın olan yemek oldukça sık yapılıyor. Bir o kadar da lezzetli...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri