Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Dereotlu pilav
Dereotlu pilav
Pratik Dereotlu pilav Tarifi

Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
1 adet havuç
birer adet kırmızı ve yeşil biber
8 adet kiraz domates
4 çorba kaşığı zeytinyağı
iki buçuk su bardağı su
1 demet dereotu
tuz

Hazırlanışı: Pirinci yıkayıp, suyunu süzün. 1 adet havucu rendeleyin. Kırmızı ve yeşil biberi incecik kıyın. Kiraz domatesleri ikiye bölün. Tavaya zeytinyağını koyun. Sebzeleri yağda soteleyin. Pirinci ekleyin. Karıştırıp, sıcak su ilave edin. Tuzunu katın. Tencerenin kapağını kapatıp, pirinç suyunu çekene kadar pişirin. Dereotunu incecik kıyın. Pilavı ocaktan alınca, dereotunu ekleyin, iyice karıştırın. Ilık olarak servis yapın.


Pirinci yıkayıp, suyunu süzün. 1 adet havucu rendeleyin. Kırmızı ve yeşil biberi incecik kıyın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kuzu budun üzerinde küçük yarıklar açarak sarımsak ve tane karabiberleri, içine gömün.

Krema, un ve tereyağını kısık ateşte kaynayana kadar sürekli karıştırın. Bu karışıma azar azar mısır ununu ilave edip karıştırmaya devam edin.

Hülya Hanım'dan görünüşü ve lezzeti ile farklı bir kek tarifi. Bu keki mutlaka deneyin

Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için 1 su bardağı su ve bir buçuk su bardağı tozşekeri kaynatın.

Tereyağını bir tavada eritin. Kayısıları yıkayın ve kurulayın. Tereyağının içine alın ve hafif kavurun. Tozşeker ve suyu ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri