Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Bulgur köfteli çorba
Bulgur köfteli çorba
Pratik Bulgur köfteli çorba Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
2 adet orta boy kabak
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı tereyağı
yarım çorba kaşığı un
5 su bardağı et suyu
20 adet spagetti makarna
5-6 dal nane
tuz
köftesi için: 1 çay bardağı ince bulgur
1 çay bardağı sıcak su
100 gram kıyma
1 adet küçük soğan
tuz, karabiber

Hazırlanışı: Köfteleri hazırlamak için, bulguru bir kaba alıp üzerine sıcak suyu ekleyin. Üzerini kapatıp şişmesini bekleyin. Daha sonra kıymayı ilave edin. Soğanı rendeleyin. Tuz ve karabiber ekleyip yoğurun. Hazırladığınız harçtan fındık büyüklüğünde köfteler koparıp, kenara alın. Kabakları küp doğrayıp sıvıyağda sote edin ve kenara alın. Bir tencerede tereyağını eritip unu rengi dönene kadar kavurun. Üzerine et suyunu ekleyip kaynamaya bırakın. Makarnaları küçük küçük koparıp, kaynayan suya ekleyin. Üzerine köfteleri atın. Makarnalar yumuşamaya başlayınca, sotelediğiniz kabakları tencereye ekleyin. Tuzunu ayarlayıp pişmeye bırakın. 10 dakika daha pişirip ocaktan alın. Nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.

Kaynak: Sofra


Köfteleri hazırlamak için, bulguru bir kaba alıp üzerine sıcak suyu ekleyin. Üzerini kapatıp şişmesini bekleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Akşamdan ıslattığınız barbunyayı haşlayıp süzün. Diğer taraftan patatesleri soyup, yatay olarak kullanacak şekilde üst kısmını kesin

Azzur Restaurant şefi Orhan Demirok'tan sunumuyla da çok dikkat çekici bir salata. Sevgiliye özel yemek yapmak isteyenler mutlaka denemeli...

Patlıcanları közleyin. Kabuklarını soyup ince ince kıyın. Soğanı yemeklik doğrayın, domates ve çarliston biberi ince ince kıyın.

Lahananın kök kısımlarını bıçakla çıkardıktan sonra büyük bir tencereye oturtun. Üzerini örtecek kadar su ve bir çay kaşığı tuz ekleyerek pişmeye bırakın.

Soğanları küçük küçük doğrayın veya robotta kıyın. Köftelik kıymayı bir tavada kavurun. Kıyma suyunu çekince margarini ekleyin. Malzemeye soğanları ilave edip yarım saat kadar pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri