Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Börülce piyazı
Börülce piyazı
Pratik Börülce piyazı Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
1 su bardağı kuru börülce
1 adet soğan
1 demek maydanoz
1 demet taze soğan
1 adet domates
sosu için: 2 çorba kaşığı nar ekşisi
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
1 tatlı kaşığı sumak
tuz, karabiber
üzerine: haşlanmış yumurta

Hazırlanışı: Börülceyi 1 gece önceden tuzlu suyla ıslatın. Ertesi gün haşlayıp, süzün. Salata kabına alın. Soğanı piyazlık doğrayın. Maydanozu ve tüze soğanı iri kıyın. Domatesi küp şeklinde doğrayıp, harmanlayın. Bir kasede nar ekşisi, zeytinyağı, tuz, karabiber, fesleğen ve sumağı çırpın. Karıştırılmış börülce piyazının üzerine dökün. Tekrar bütün malzemeyi karıştırın. Buzdolabında 2 saat bekletin. Üzerini dilerseniz haşlanmış yumurta dilimleri ile süsleyip servis yapın.


Börülceyi 1 gece önceden tuzlu suyla ıslatın. Ertesi gün haşlayıp, süzün. Salata kabına alın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Margarini eritip soğutun.Pudra şekeri ile iyice çırpın. Çırpmaya ara vermeden yumurtaları birer birer ilave edin.

Çilekli, fıstıklı ve limonlu dondurmayı genişçe bir kup bardağına koyalım. 2 Çorba kaşığı çilek sosunu üzerine gezdirerek, temizlenmiş çileklerle birlikte servis yapalım.

İki tane çapı 18 cm olan kek kalıbı alınıp yağlı kağıt döşenir ve yağlanır. Fırın 180 derecede ısıtılır.

Öncelikle soğan ve sarımsağı incecik kıyın ve zeytinyağında kavurun. Daha sonra ayıklanmış ve yıkanmış kırmızı mercimeği ilave edip 5 dakika çevirin.

Bayramda sevdiklerinize ikram edeceğiniz minik tatlıları evde kendiniz yapın...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri