Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Yoğurt soslu pazılı börek
Yoğurt soslu pazılı börek
Pratik Yoğurt soslu pazılı börek Tarifi

Malzemeler:
2 adet yufka
1 bağ pazı
6 dilim pastırma
1 adet kuru soğan
1 çorba kasesi yoğurt
1 adet yumurta
toz kırmızıbiber, karabiber
tuz, sıvıyağ

Hazırlanışı: Pazıları yıkadıktan sonra doğruyoruz. Kuru soğanı soyup doğrayıp tavaya biraz sıvıyağ koyup kavuruyoruz. Üzerine ince doğranmış pastırmaları ilave ediyoruz. Biraz daha kavurduktan sonra doğranmış pazıları koyup, tuzu, karabiberi 2 dakika kadar kavurup ocaktan alıyoruz. Yufkayı tezgaha yayıyoruz. Orta boy yemek tabağını yufkamızın üzerine kapatıp kenarlarından kesiyoruz. Yufkaların kenarlarından parçaları pazıların içine alıp karıştırarak değerlendiriyoruz. Yuvarlak kesilmiş yufkaları bir çorba kasesinin içine yerleştirip, oluşan çukurun içine pazılı harcı doldurup kenarlara taşan yufkaları içe doğru kapatıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Yufkaların tamamını bu şekilde hazırlıyoruz. Üzerine çırpılmış yumurta sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz. Pişince servis tabağına alıp üzerine ister sarımsaklı ister sade çırpılmış yoğurt döküp toz kırmızı biber serpiyoruz.


Pazıları yıkadıktan sonra doğruyoruz. Kuru soğanı soyup doğrayıp tavaya biraz sıvıyağ koyup kavuruyoruz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğanı ince ince dilimleyin, sarımsağı uzunlamasına 2-3 parçaya ayırın. Margarini küçük bir tencerede eritip soğan ve sarımsağı ilave edin.

Mayayı sıcak süt ile eritin. Bir süre kabarmasını bekleyin. Unu, şekeri, margarini, yumurtaları, tuzu ve içinde maya erittiğiniz sütü karıştırın.

Soğan ve sarımsağı rendeleyin. Soğan, sarımsak, tuz ve ıspanağı kısık ateşte, ıspanaklar yumuşayana dek pişirin.

Bir gece önceden ayıkladığınız ve yıkadığınız mercimeği soğuk suda ıslatın. Daha sonra kaynar tuzlu suda, yıkanmış 1 demet maydanozu ve suyunu süzdürdüğünüz mercimeği, haşlayıp süzdükten sonra bir kenara alın.

Usta aşçı Elmas Yetgin, pratikyemektarifleri.gen.tr'nin Anneler Günü konuğu oldu. Pratik ve lezzetli yemek tarifleri ve mutfak sırlarını pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları ile paylaştı.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri