Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Tost ekmeği böreği
Tost ekmeği böreği
Pratik Tost ekmeği böreği Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
12 dilim tost ekmeği
3 çorba kaşığı margarin
1 demet maydanoz
1 demet taze soğan
2 adet sivri biber
10 adet mantar
tuz, karabiber
beşamel sos için: 3 çorba kaşığı un
iki buçuk su bardağı süt
3 çorba kaşığı margarin
bir tutam muskat
tuz, karabiber
üzerine: rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlanışı: Ekmeklerin üzerine margarini sürün ve 6 dilimini tepsinin tabanına yayın. Maydanoz, soğan, mantar ve sivri biberi robottan geçirin. Tuz ve karabiber ekleyip, ekmeklerin üzerine yayın. Bu arada beşamel sosu hazırlayın. Bunun için, margarinde unu kavurun. Sütü ilave edin. Boza kıvamı alana dek karıştırın. Tencereyi ocaktan alıp, karabiber, tuz ve rendelenmiş muskatı ekleyin. Ekmeklerin üzerini beşamel sosun yarısı ile kaplayın. Sosun da üzerine kalan ekmekleri dizin. Kalan beşamel sosla ekmeklerin üzerini kaplayın. Buzdolabında 2 saat bekletin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Üzerine sıcakken rendelenmiş kaşar peyniri serpip, servis yapın.

Kaynak: Sofra / Ayşe Tüter'in tarifi


 


Ekmeklerin üzerine margarini sürün ve 6 dilimini tepsinin tabanına yayın. Maydanoz, soğan, mantar ve sivri biberi robottan geçirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Köfte malzemelerini karıştırarak, köfte harcını hazırlayın. Bu hamurdan parçalar koparın ve parmak köfte gibi şekil verin. Hazırladığınız köfteleri çok az yağ ile teflon tavada kızartın.

Gaziantep mutfağından nefis bir çorba. Et ağırlıklı yemeklerden oluşan bu mutfakta çorbalarda da etten vazgeçilmiyor.

Ilık su, maya, tozşeker, sıvıyağ, un, tuz ve zeytini genişçe bir kaba alıp iyice yoğunur.

Derin bir kaseye unu alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Ilık su veya sütün içinde toz maya ve tozşekeri eritin.

Kuzu etini robota alın. Üzerine kırmızı biber, maydanoz, sarımsak, tuz ve karabiber ekleyip birlikte çekin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri