Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Tost ekmeği böreği
Tost ekmeği böreği
Pratik Tost ekmeği böreği Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
12 dilim tost ekmeği
3 çorba kaşığı margarin
1 demet maydanoz
1 demet taze soğan
2 adet sivri biber
10 adet mantar
tuz, karabiber
beşamel sos için: 3 çorba kaşığı un
iki buçuk su bardağı süt
3 çorba kaşığı margarin
bir tutam muskat
tuz, karabiber
üzerine: rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlanışı: Ekmeklerin üzerine margarini sürün ve 6 dilimini tepsinin tabanına yayın. Maydanoz, soğan, mantar ve sivri biberi robottan geçirin. Tuz ve karabiber ekleyip, ekmeklerin üzerine yayın. Bu arada beşamel sosu hazırlayın. Bunun için, margarinde unu kavurun. Sütü ilave edin. Boza kıvamı alana dek karıştırın. Tencereyi ocaktan alıp, karabiber, tuz ve rendelenmiş muskatı ekleyin. Ekmeklerin üzerini beşamel sosun yarısı ile kaplayın. Sosun da üzerine kalan ekmekleri dizin. Kalan beşamel sosla ekmeklerin üzerini kaplayın. Buzdolabında 2 saat bekletin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Üzerine sıcakken rendelenmiş kaşar peyniri serpip, servis yapın.

Kaynak: Sofra / Ayşe Tüter'in tarifi


 


Ekmeklerin üzerine margarini sürün ve 6 dilimini tepsinin tabanına yayın. Maydanoz, soğan, mantar ve sivri biberi robottan geçirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Un, yumurta, tuz ve aldığı kadar suyu derin bir kabın içinde yoğurup hamur haline getirin.

Derin bir kasede maden suyu ve sıvıyağı karıştırın. 2 adet yufkanın arasına bu karışımdan sürün ve üst üste yerleştirin.

Soğanları soyup küçük küpler halinde doğrayın. Sarmısağı soyup ezin. Bir tavada 2 çorba kaşığı yağı kızdırıp soğan ve sarmısağı hafifçe kavurun.

Soğan ve sarmısağı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Bir kasede soğan, sarmısak, bezelye, maydanoz, kabartma tozu, karabiber ve tuzu karıştırıp püre haline getirin. Karışımdan küçük parçalar alıp una bulayın.

Kaynamış tuzlu suda pirinci pişirin. Süzüp zeytinyağı ekleyin. Fırını 180 dereceye ayarlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri