Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Tombul börek
Tombul börek
Pratik Tombul börek Tarifi


Malzemeler: 6 kişilik
1 kase haşlanmış yeşil mercimek
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet soğan
125 gram margarin
2 çorba kaşığı haşhaş tohumu
1 adet yumurtanın sarısı
tuz, karabiber
hamuru için: 1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı kabartma tozu
aldığı kadar un
üzerine: 1 çay bardağı haşhaş tohumu

Hazırlanışı: Mercimeği, yemeklik doğranmış soğanla birlikte sıvıyağda soteleyin. Tuz ve karabiber ilave edip, soğumaya bırakın. Bu arada hamuru hazırlayın. Bunun için, sıvıyağ, ılık su ve kabartma tozunu karıştırın. Azar azar unu ilave edin. Yumuşak bir hamur yapın. 15 dakika dinlendirin. Ufak bezeler koparın. Oklavayla tepsi büyüklüğünde açın. Eritilmiş margarin ve haşhaşı karıştırın. Hamura sürün. Hamuru enine dört parmak kalınlığında kesin. Kesilen parçaları kıvırıp, buzdolabına alın. 10 dakika bekletin. Dolaptan aldığınız hamurları, mardane ile tekrar açın. 15 cm’lik kareler kesin. Ortalarına mercimekli içiten koyun ve ikiye katlayın. Ak yerleri tepsiye gelecek biçimde tepsiye dizin. Yumurta sarılarını çırpın. Yufkaların üzerine sürün. Haşhaş serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.

Kaynak: Sofra


Mercimeği, yemeklik doğranmış soğanla birlikte sıvıyağda soteleyin. Tuz ve karabiber ilave edip, soğumaya bırakın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Makarnayı bütün olarak tuzlu suda 8-10 dakika haşlayın. Süzdükten sonra kaşar peyniri ve yuvarlak doğranmış sosis ile harmanlayın.

Derin bir kasede yumurta ve 6 kahve fincanı tozşekeri çırpın. Unu ilave edip iyice karıştırın.

Osman Salkım'dan rakı masalarına özel bir meze tarifi

Hem çocuklar hem yetişkinler için çok keyifli bir tatlı. Yapılışı da çok basit. Fatoş Yalçınkaya bu tarifi sizlerle paylaştı..

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri