Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Tombul börek
Tombul börek
Pratik Tombul börek Tarifi


Malzemeler: 6 kişilik
1 kase haşlanmış yeşil mercimek
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet soğan
125 gram margarin
2 çorba kaşığı haşhaş tohumu
1 adet yumurtanın sarısı
tuz, karabiber
hamuru için: 1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı kabartma tozu
aldığı kadar un
üzerine: 1 çay bardağı haşhaş tohumu

Hazırlanışı: Mercimeği, yemeklik doğranmış soğanla birlikte sıvıyağda soteleyin. Tuz ve karabiber ilave edip, soğumaya bırakın. Bu arada hamuru hazırlayın. Bunun için, sıvıyağ, ılık su ve kabartma tozunu karıştırın. Azar azar unu ilave edin. Yumuşak bir hamur yapın. 15 dakika dinlendirin. Ufak bezeler koparın. Oklavayla tepsi büyüklüğünde açın. Eritilmiş margarin ve haşhaşı karıştırın. Hamura sürün. Hamuru enine dört parmak kalınlığında kesin. Kesilen parçaları kıvırıp, buzdolabına alın. 10 dakika bekletin. Dolaptan aldığınız hamurları, mardane ile tekrar açın. 15 cm’lik kareler kesin. Ortalarına mercimekli içiten koyun ve ikiye katlayın. Ak yerleri tepsiye gelecek biçimde tepsiye dizin. Yumurta sarılarını çırpın. Yufkaların üzerine sürün. Haşhaş serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.

Kaynak: Sofra


Mercimeği, yemeklik doğranmış soğanla birlikte sıvıyağda soteleyin. Tuz ve karabiber ilave edip, soğumaya bırakın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Karıştırma kabına unu alıp ortasını açıyoruz. Yaş mayayı, sıvıyağı, sütü koyup karıştırıyoruz.

Artiste Terasse Cafe'nin aşçılarından Salih Sarısaç, salataların vazgeçilmez sosu balzamik sosun tarifini verdi. Bu sostan vazgeçemeyeceksiniz...

Vişnelerin saplarını çıkarıp yıkayın, çekirdeklerini ayıklayın. (Ya da dondurulmuş vişne kullanabilirsiniz). Diğer tarafta derin ve geniş bir tencereye tereyağını koyun.

Derin bir kaba, yoğurt, sıvıyağ, süt, yumurta ve sirkeyi koyup karıştırın. Diğer tarafta una, kabartma tozunu, mahlepi, ayıklanmış üzüm ve dutu ekleyip karıştırın.

Öncelikle bir kasede 6 yemek kaşığı nişastayı biraz süt ilavesi ile iyice karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri